Dolar

32,3824

Euro

34,7615

Altın

2.407,50

Bist

10.113,01

Asya Belediyeler Birliği Toplantısı

Asya Belediyeler Birliği Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 16:19:16

Asya Belediyeler Birliği Toplantısı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İran ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için uygun potansiyel bulunduğunu söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Asya Belediyeler Birliği Toplantısı'na katılmak için bu ülkede bulunan Şahin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkileri üzerinden, komşuluk haklarına değinen Şahin, bölge ülkeleri arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini hatırlatarak, Gaziantep'in bir sanayi şehri olduğunu ve iki ülkenin ticari ilişkilerin gelişmesi için güçlü potansiyellerin bulunduğunun altını çizdi.

Şahin, ortaklıkların birlikte hareket etmeyi mecbur kıldığını belirterek, "Bu coğrafyanın getirdiği komşuluk haklarını iyi kullanmamız ve geleceği bu iyi komşuluk hakları üzerine inşa etmemiz gerekir" dedi.

İstikrarsızlığın olduğu, çatışmaların yaşandığı bölgelerde en fazla kadın ve çocukların mağdur olduğunu belirten Şahin, "Biz Peygamberimizin veda hutbesinde buyurduğu emirleri yerine getirmek durumundayız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek ve bunlara birleştirici unsur olarak bakmalıyız. Birlikte rahmet vardır anlayışı içerisinde ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bütün bölgenin İran ve Türkiye'nin dostluğuna birliğine ihtiyacı var. İşbirliği ve beraberliğimiz, bölgeye değil bütün dünyaya örnek olmalıdır" diye konuştu.

Fatma Şahin, gelecek yıl Asya Belediyeler Birliği dönem başkanlığının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini ve gelecek yıl birlik toplantısının Gaziantep'te yapılacağını da sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Molaverdi de Şahin'in, bakanlığı döneminde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, iki ülke arasında kadın ve aile konularında işbirliğinin arttırılmasını istedi.

Molaverdi, İran ve Türkiye'deki kadın ve aile yapısının, aile sorunlarının ve ailelerin kaygılarının ortak olduğunu bu nedenle bu alanda ortak çalışmaların verimli olacağını düşündüğünü ifade etti.

Haber Ara