Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Asker hasretinden etkilenen terzi sehit yakinlarindan para almiyor

Asker hasretinden etkilenen terzi sehit yakinlarindan para almiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 14:34:44

Asker hasretinden etkilenen terzi sehit yakinlarindan para almiyor
TUĞBA YARDIMCI - Trabzonlu terzi Cemal Bulut, bir süre yanında kalan torununun astsubay babasına duyduğu özlemden etkilenerek, şehit ailelerine ücretsiz hizmet sunmaya karar verdi.

Ortahisar ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde terzicilik yapan 52 yaşındaki Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 35 yıldır bu işle uğraştığını söyledi.

Üç çocuk babası terzi, tek oğlu Emrah Bulut'un 8 yıldır astsubay olarak görev yaptığını belirterek, "Oğlum Şırnak'ta da görev yaptı. Şimdi ise görevine Edirne'de devam ediyor" dedi.

Bulut, bir süre önce gelini ve 2 yaşındaki torunu Şevval Su'nun kendilerini ziyarete geldiğini ve yaklaşık 1 ay kaldıklarını anlatarak, "Gelinim, torunumla oğlumu sürekli cep telefonuyla görüştürdü. Babasını çok özlediğini söyleyen torunum, sürekli 'baba, baba' diye ağlıyordu. Torunumun, o kısa süre içinde babasına duyduğu büyük özlem ve hasret beni çok etkiledi. O gün, 'ya oğluma bir şey olursa, bu çocuk yetim kalırsa' diye aklımdan geçti ve babasız kalan şehit çocuklarını düşündüm" ifadesini kullandı.

Şehit çocuklarına nasıl yardım yapabileceği konusunda bir süre düşündüğünü vurgulayan Bulut, "Aklıma, şehit ailelerinden yapacağım işlerden ücret almamak geldi. Şehit eşleri ve çocuklarına ücretsiz, polis ve askerlere ise yüzde 50 indirimli hizmet sunacağımı duyurduğum afiş hazırlatarak, iş yerimin vitrinine astım" diye konuştu.

Bulut, son dönemde yaşanan terör olaylarının herkesi etkilediği gibi kendisini de çok üzdüğüne dikkati çekerek, "Ülkemizdeki olayları görüyoruz. Şehit haberleri bizleri çok üzüyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. Babalarının şehit düşmesi ile yetim kalan çocukları, bari vatandaşlar olarak biz yetim bırakmayalım" dedi.

Esnaf arkadaşlarına da ellerinden geldiğince şehit aileleri için bir şeyler yapmaları çağrısında bulunan Bulut, şunları kaydetti:

"Elimden geldiği kadar şehit ailelerimize yardımcı olacağım. Vatandaş olarak bu konuda duyarlı olmamız lazım. Devletimiz şehit ailelerimize destek veriyor ama biz de vatandaş olarak destek vermeliyiz. Onlar bizim çocuklarımız, evlatlarımız. Hiçbir şekilde çekinmeden iş yerime gelsinler. İsterse bin liralık iş yaptırsınlar, 1 lira vermeyecekler. İnşallah ülkemizde bu terör olayları biter, ben biteceğine inanıyorum."

Bir şehit kızının, yaptığı iş karşılığında ücret almaması nedeniyle çok duygulandığını anlatan Cemal Bulut, şehit ailelerine küçük de olsa katkı sunabilmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

- "Böyle duyarlı insanlara ihtiyacımız var"

Pantolon paçası kısalttırmak için dükkana gelen Tufan Uzlu, başlattığı uygulama dolayısıyla Bulut'u kutladı.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Uzlu, "Böyle duyarlı insanlara ihtiyacımız var. Gönül ister ki bütün esnafımız bu derece duyarlı olsun. Devletimizin 7 gün 24 sat görev yapan kolluk kuvvetlerine destek olmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz küresel ve bölgesel güç olma yolunda hızlı adımlarla ilerlerken, bu önemli süreçte vatandaş olarak elimizden gelen desteği yapmalıyız" diye konuştu.

Uzlu, insanların bu dönemde daha çok birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, "Allah'ın izniyle yeni Türkiye bunu başaracaktır. Bizi yöneten liderlerimize de Allah güç, kuvvet versin, başımızdan eksik etmesin" dedi.

Haber Ara