Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı (2)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı (2)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 14:47:17

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı (2)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Sadece asgari ücretin tanzimini gerçekleştirmiyoruz, bunun yanında 13 yıldır hanelerde hem huzurun hem mutluluğun hem de yaşama standardının yükselmesine yönelik adımları atıyoruz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Salonu'nda toplandı.

Komisyona başkanlık eden Bakan Soylu, AK Parti hükümetlerinin icraatları sayesinde kişi başına gelirin 3 bin dolar seviyesinden 10 bin dolar seviyesine yükseldiğini belirterek, sağlıktan eğitime, adaletten emniyete, ulaşımdan sosyal güvenliğe kadar her alanda büyük adımların atıldığını söyledi.

Geçmişte hayal dahi edilemeyen birçok reformun hayata geçirildiğini ifade eden Soylu, insanı merkeze alan politikaları ülke insanıyla gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

- "Hayatın standartlarını yükseltmenin gayretinde olduk"

Hükümetlerinin, ekonomik ve sosyal modellerinin en önemli çıktılarından birisinin orta sınıfın güçlendirilmesi olduğunu vurgulayan Soylu, "Bu, hem demokrasinin sürdürülebilirliği hem de toplumsal barışın devamının sağlanabilmesinin en önemli adımlarından biridir. Burada sadece asgari ücretin tanzimini gerçekleştirmiyoruz, bunun yanında 13 yıldır hanelerde hem huzurun hem mutluluğun hem de yaşama standardının yükselmesine yönelik adımları atıyoruz. Asgari ücretin standardını yükseltmenin yanı sıra hayatın standartlarını da yükseltmenin gayretinde olduk. Sosyal güvenlik reformu ve çalışma hayatındaki reformlar Türkiye'de son 13 yıldaki zihniyet devriminin en önemli delili ve tescilidir" diye konuştu.

Merkezine insanı alan, insan onuru ile temel hak ve hürriyet güvencesini en üstte tutan bir ekonomi ve sosyal politika modeliyle 2023 başta olmak üzere tüm hedeflere ulaşılması yönünde adımlar atıldığını ifade eden Soylu, yeni asgari ücret politikasının da bu hedefleri gerçekleştirme konusunda yepyeni bir adım olduğunu söyledi.

Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından, çalışanları ve çalışma hayatını memnun edecek bir sonucun çıkacağının gayet açık olduğunu belirterek, "Elbette ki emek hayatını gözetiyoruz ama üretimimizin rekabetini ve mali disiplinimizi de gözetiyoruz. Bütün bunların dengelendiği rasyonel bir politika bizim en temel bakış açımızdır. Bunu yaparken buradaki temsil bizim en temel gücümüzdür. Çünkü reformlar sadece siyasi iradeyle ortaya konmuş olabilir ama gerçekleşmesi milletin desteği ve kabulüyle oluşmuştur" ifadelerini kullandı.

- "Tarafların da kabul edeceği bir sonuca ulaşılacak"

Bir basın mensubunun, yeni asgari ücretin işverene maliyeti konusunda hükümetin tavrının ne olacağını sorması üzerine Soylu, bu konunun Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilerleyen toplantılarında konuşulacağını söyledi.

Bir taraftan hedeflere ulaşma gibi çok önemli bir misyonlarının diğer taraftan ise insan onuru gibi çok önemli bir sorumluluklarının olduğunu ifade eden Soylu, "Bunların hepsini bu masada çalışıp, konuşup değerlendireceğiz. Kamuoyunun takdir edeceği ve tarafların da kabul edeceği bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

(Sürecek)

Haber Ara