Dolar

32,2780

Euro

34,9601

Altın

2.449,22

Bist

10.173,42

ASEAN, kriz yonetim plani hazirliyor

ASEAN, kriz yonetim plani hazirliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 23:02:23

ASEAN, kriz yonetim plani hazirliyor
Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN), bölgede acil durumlarda daha hızlı ve etkin yardım ulaşımını sağlamak için bir afet müdahale planı geliştiriyor.

Jakarta Post'un haberine göre kamu, özel, askeri ve insani yardım kuruluşlarından 100'den fazla temsilci, ASEAN ülkelerinde muhtemel doğal afetlerin yaşanması durumunda daha hızlı bir kriz yöntemini geliştirmeyi kapsayan planlama programı geliştirmek için Endonezya'nın başkenti Cakarta'da toplandı.

ASEAN İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi ve Afet Yönetimi Direktörü Said Faisal yaptığı açıklamada "Bugün toplantıda kendimizi nasıl geliştirebiliriz diye konuştuk. ASEAN ülkeleri olarak muhtemel bir afette daha hızlı ve etkin çözümler ve yardımlar üretilmesi planı tartışıldı" dedi.

ASEAN İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi ve Afet Yönetimi son 4 yıl içinde özellikle 2013 yılında Filipinler'de meydana gelen tayfun felaketinde ülkeye yardım gönderilmesi konusunda rol oynamıştı.

Yapılan toplantıyla, geçmişteki tecrübelerle eksikliklerin görülmesi ve bölgede muhtemel bir afette hatalardan ders çıkartılarak, daha hızlı ve etkin bir yardım ve çözüm planının tartışıldığı belirtildi.

Haber Ara