Dolar

32,1975

Euro

35,0022

Altın

2.521,44

Bist

10.739,57

Arabuluculuk Gönüllüleri Derneği bir yaşında

Arabuluculuk Gönüllüleri Derneği bir yaşında

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 19:24:46

Arabuluculuk Gönüllüleri Derneği bir yaşında
Arabuluculuk Gönüllüleri Derneği üyesi avukatlar, derneğin kuruluşunun birinci yılını düzenlenen panelle kutladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'da gerçekleşen panelde konuşan Arabuluculuk Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Berkhan, derneğin uzlaşı ve barış kültürünü gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Arabuluculuğun yaygınlaşması gerektiğini belirten Berkhan "Arabuluculuk, hukuka değil yargılamaya katkı sağlar. Yargıya ve hukuka güvenin artması, yargılamanın alternatiflerinden biri olan arabuluculuğa olan güvenin de artması demektir. Adalet saraylarında kurulmaya başlayan arabuluculuk merkezlerinde, vatandaşlarımız sorunlarını daha kısa sürede ve daha az masrafla çözebilir" diye konuştu.

Berkhan, arabuluculuğun yaygınlaşması için baroların desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, tarafların kendi aralarındaki problemleri daha kısa sürede çözebileceklerini iddia etti.

Arabuluculuğun yargılamaya alternatif olacağını dile getiren Berkhan, "İş hukuku ile icra hukukunda belli bir meblağa kadar alacaklarda arabuluculuğa başvuru zorunluluğu getiriliyor. Bazı meslektaşlarımız, arabuluculuğun artmasıyla avukatlık mesleğine ihtiyacın kalmayacağını söylüyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Hatta avukat meslektaşlarımız, müvekkilleri yerine de arabuluculukta taraf olabilirler" ifadesini kullandı.

Panel, derneğin çalışma faaliyetleri hakkındaki sunumla sona erdi.

Haber Ara