Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Antalya'daki saganak ve firtina

Antalya'daki saganak ve firtina

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 15:30:13

Antalya'daki saganak ve firtina
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demre ilçesinde meydana gelen hortum ve sağanaktan zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, hasar oluşan seralarda incelemelerde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Demre ilçesine gelen Çavuşoğlu, kalp krizi sonucu vefat eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Avcı'nın ablası Emine Özen'in cenaze namazına katıldı.

Ardından, Büyükkum Mahallesi'nde hortumdan etkilenen afetzedeleri ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, seralarda incelemelerde bulundu.

Çiftçilerle konuşarak, yaralarının sarılacağını ifade eden Çavuşoğlu, Alakent Mahallesi Ortasalım Sokak ve Sarısu mevkilerinde de inceleme yaptı.

Meydana gelen zararla ilgili yetkililerden bilgi alarak, vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Çavuşoğlu, "Ne gerekiyorsa yapılacak merak etmeyin, devletimiz yanınızda" dedi.

Burada çocuklarla da yakından ilgilenen Çavuşoğlu, 4 yaşındaki Irmak Yağmur ile bir süre konuştu. Küçük Irmak, Bakan Çavuşoğlu'na telefonundaki oyunu gösterdi.

Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hortumun özellikle sebze ekili seralarda hasara neden olduğunu belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dün bölgeye gelerek, inceleme yaptığını anımsattı.

Çavuşoğlu, "Biz de bugün geldik. Kaymakamımız, büyükşehir belediye başkanımız, diğer uzmanlarımız sürekli arazideler. Tespitler yapılıyor, vatandaşımızın hasarını gidereceğiz, devletimiz bunun için vardır, milletimiz için vardır. Her türlü katkıyı sağlayacağız. Çünkü henüz yeni hasat zamanı başladı, domateslerde özellikle. Hepsi yerle bir olmuş, vatandaşlarımızın bu zararının telafi edilmesi gerekiyor, biz de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Daha önce de bölgede hortum, dolu ve sel felaketlerinin etkili olduğunu belirten Çavuşoğlu, o zaman da vatandaşların yanında durduklarını, hasarlarını telafi ettiklerini, maddi katkılar sağladıklarını bildirdi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu afetten sonra da vatandaşlarımızın zararlarını gidermek için her türlü katkıyı yapacağız, şu anda tespitler yapılıyor, onlar bitsin sonra gereken yapılır" dedi.

Haber Ara