Dolar

32,8483

Euro

35,1772

Altın

2.451,43

Bist

10.471,32

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 19:38:09

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ödül miktarını kademeli olarak düşüreceklerini belirterek, "Cannes'da olduğu gibi maddi ödül karşılığını sıfıra indirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı devam toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, Türel'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Uluslararası Antalya Film Festivali'nde verilecek ödüller ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesinde, CHP grubu üyesi Sıtkı Soydal söz aldı.

Soydal, festivalde bu yıl ödül kazananlara verilecek toplam 570 bin lira para ödülü ve festival organizasyonunun ihaleyle Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANET'e verilmesi ile ilgili bir komisyon kurulmasını istediklerini dile getirdi.

- "Altın Portakal Türkiye Oskarı'dır"

Menderes Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali'ndeki para ödüllerinin, etkinliğin prestijini düşürdüğünü belirtti.

Ödüllerin maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu dile getiren Türel, "Altın Portakal Türkiye'nin Oskarı'dır. Cannes veya Palmiye film festivalleri neredeyse hiç maddi ödül vermiyor. Film festivali ödül miktarını kademeli olarak düşürüyoruz. Cannes'da olduğu gibi maddi ödül karşılığını sıfıra indirmeyi düşünüyoruz. O ödülün kendisi, parayla pulla tarif edilemeyecek kadar değerli" diye konuştu.

Festivalde en iyi yönetmen, film, senarist ve yapımcıya ödül verilmeyeceği bilgisinin doğru olmadığını söyleyen Menderes Türel, ulusal boyutta "en iyi film", "erkek oyuncu", "kadın oyuncu", "senarist" ve "yönetmen" kategorilerinde toplam 5 ödül verileceğini, ayrıca Behlül Dal ve Avni Tolunay ödüllerinin de verilmeye devam edileceğini kaydetti.

Türel, 20 milyon lira tutarındaki ihalenin sadece film festivalini içermediğini vurgulayarak, "İhale rakamının içinde Antalya Piyano Festivali de var. Bu sadece film festivali bütçesi değil. Bununla birlikte festival için 10 milyon liranın üzerinde sponsorluk desteği söz konusu. Bize olan yük ve maliyeti sadece film festivali üzerinden ifade edersek doğru bilgi vermiş olmayız" şeklinde konuştu.

- "Bir komisyon kurulması önerinizi çok yadırgarım"

Büyükşehir Belediyesi olarak yıl içinde yüzlerce ihale yaptıklarını anlatan Menderes Türel, şöyle devam etti:

"Film festivali ile ilgili yapılmış ihalede bir komisyon kurulması önerinizi çok yadırgarım. Bu bizim arkadaşlarımıza şüphe ile baktığınızı gösterir ki bunu sizin gibi değerli bir Meclis üyemize yakıştıramadım. Dolayısıyla bugüne kadar yapmış olduğumuz yüzlerce ihalede bugüne kadar böyle bir talep gelmedi. Şimdi ne oluyor da böyle bir talep söz konusu? Bunun arkasında başka soru işaretleriniz varsa açık konuşun. Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı her ihale şeffaftır ve şeffaf olduğu gibi her türlü kamu denetimine de açıktır. Kamu denetimi dışında daha iyi bildiğiniz bir şeyler varsa buyurun açık konuşun. Onların hesabını sonuna kadar veririz. Sizin bildiğiniz, bizim bilmediğimiz konular varsa onun da sonuna kadar arkasından gideriz. O yüzden bu noktada niye böylesine bir garip teklifle geldiğinizi açıkçası anlamakta zorlanıyoruz. Kısacası zaten ihale mevzuatı kapsamında da böyle bir komisyon filan kurulması söz konusu falan değil."

Toplantıda CHP grubunun komisyon kurulması yönündeki talebi reddedilirken, Uluslararası Antalya Film Festivali'nde verilecek ödüller ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca diğer gündem maddeleri de görüşülerek, ilgili komisyonlara gönderildi.

Haber Ara