Dolar

32,2031

Euro

35,0309

Altın

2.490,93

Bist

10.643,58

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 14:47:59

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu, nereden gelirse gelsin, hangi şartlarda yapılırsa yapılsın, terörün hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Nakıboğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

Nereden gelirse gelsin, hangi şartlarda yapılırsa yapılsın, terörün hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Bu menfur hadise herkes tarafından nefretle kınanmalıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedilen bu hain saldırılar karşısında sağduyulu hareket etmeliyiz. İnanıyorum ki büyük ve güçlü devletimiz bu saldırıyı planlayan, yardım yataklık edenleri en kısa sürede bulacak ve yüce Türk adaletinin önüne çıkararak, hak ettikleri cezayı verecektir. Hain ve alçakça yapılan bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz."

- "Sivil vatandaşların hedef alındı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal da yine bir terör saldırısı ile sivil vatandaşların hedef alındığını ifade etti.

Söz konusu saldırıların barışı, birlik ve beraberliği ve tüm unsurlarıyla kardeşlik duygularını hedef aldığını belirten Erdal, "MÜSİAD olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi şiddet kimden gelirse gelsin, hedefi kim olursa olsun, hangi amaçla yapılırsa yapılsın karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Demokrasinin tecelli edeceği seçim ortamında huzur, güven ve istikrar ortamına dair umudun yeşerdiği anda acı, kan ve gözyaşı ile ülke gündemini sarsan bu menfur terör saldırısı sadece ama sadece ülkeyi hedeflenen istikrarsızlık ortamına sürüklemek isteyen kirli oyunlara hizmet etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara