Dolar

32,2804

Euro

35,0375

Altın

2.473,21

Bist

10.541,38

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 21:29:19

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Eski Maliye Bakanı, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan, Ankara'daki terör saldırısının ardından duygu patlaması yaşayan insanların terörist muamelesi görmemesini istediklerini açıkladı.

CHP'li bazı milletvekilleri ve milletvekili adayları akşam saatlerinde Vali Toprak'ı ziyaret etti.

Basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Temizel, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın en büyük terör saldırısıyla karşılaştığını ve saldırıda 86 canın kaybedildiğini söyledi.

Büyük acı yaşandığına dikkati çeken Zekeriya Temizel, şöyle konuştu:

"İçimiz yanıyor. Bu insanlarla ilgili değişik kentlerde duyguların dile getirildiği bazı olaylar olacak. Duygu patlaması yaşayan insanların terörist muamelesi görmemesini arzu ettiğimizi Sayın Valimize ilettik. Terör ayrıdır, duygusal patlama ayrı bir olaydır. Emniyet güçlerimizin bu ayrımı yapacağından kuşkumuz yok."

Cami ve cemevindeki törenlerde de gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini söyleyen Temizel, CHP olarak olaylar sonlanana dek gereken sağduyuyu göstereceklerini ifade etti.

Terörle mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Temizel, "Teröre karşıyız. Demokratik haklarını, tepkilerini gösteren insanların da terörist muamelesi görmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Vali de görüş birliği içinde olduğumuzu ifade ettiler" dedi.

CHP olarak bir süre siyasi faaliyetleri durdurma kararı aldıklarını hatırlatan Zekeriya Temizel, "Arkadaşlarımızı bu olayların dışında tutmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara