Dolar

32,2263

Euro

34,6471

Altın

2.396,23

Bist

10.244,85

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 18:04:58

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
" İtalya, Ankara'daki terör saldısını saldırısını kınayarak, Türkiye'ye yakınlığını belirtti.

Saldırı dolayısıyla İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, mevkidaşlarına taziye mesajı gönderdi.

İtalya Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde, Mattarella'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Mattarella mesajında, "Ankara'da bu sabah barış için toplanan masum sivillere yönelik alçak saldırıyı büyük bir acıyla öğrendim. Barbar vahşeti ile terörün acıyan yarasına karşı birlikte mücadele etme aciliyetini hatırlatan bu aşağılık ve kınanması gereken girişimi, olabilecek en kati şekilde kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, bu büyük acıyla dolu anda, dost ve müttefik ülke İtalya'nın ve tüm İtalyan vatandaşlarının, dostumuz Türk halkına ve mağdurların ailelerine duyduğu en içten yakınlığı dile getirmek isterim" ifadelerini kullandı.

Gentiloni'nin de mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu'na gönderdiği taziye mesajında "Ankara'daki acımasız saldırı dolayısıyla derinden etkilendim. İtalya bu saldırıyı sert şekilde kınıyor" mesajına yer verdi.

Dışişleri Bakanı Gentiloni, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından da "Ankara" başlığıyla, "Barış ve demokrasiyi yok etmek isteyen terörizme karşı Türkiye'nin yanındayız" iletisini paylaştı.

Haber Ara