Dolar

32,2156

Euro

34,7626

Altın

2.454,72

Bist

10.327,52

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 17:52:35

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentteki saldırıların birliğe ve kardeşliğe yönelik olduğunu söyledi.

Saldırıyı "küresel provokasyon" olarak değerlendiren Aldemir, "Dünya, yeniden dizayn ediliyor. Bu dizayn aynen 100 yıl öncesinde olduğu gibi, İslam dünyası coğrafyası üzerinde yapılıyor" dedi.

Dünyanın yeniden dizaynı için Türkiye'nin engel görüldüğünü, "çıbanbaşı" gibi algılandığına dikkati çeken Aldemir, saldırıların da bu nedenle yapıldığını ifade etti.

Aldemir, "Daha önce Diyarbakır ve Suruç'ta yapılan eylemlerden farklı değil. 7 Haziran seçimleri öncesinde bu tür girişimlerde bulunarak Türkiye'nin geleceğiyle ilgili küresel hesapları harekete geçirmek istediler. Bugün de benzer bir durum söz konusu" diye konuştu.

Saldırıyı "1 Kasım seçimlerini etkilemeye dönük operasyon" olarak okuduklarını aktaran Aldemir, "Vatandaşların uyanık, bilinçli olması gerekiyor. Bu olaylar, ülkemizi karıştırmaya, içimizdeki birlik ve beraberliği ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bugün ülkemizde halk en fazla sayıda bölünerek birbirine vurdurulmaya ve bir iç karışıklık çıkarılmaya çalışılıyor. Burada bizim birlik ve beraber içinde olmamız önem arz ediyor. Birbirimize sahip çıkmak, kardeş olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

- GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da yayımladığı mesajda, başkentteki saldırıdan derin üzüntü duyduklarını, bu tarz eylemlerin ülkenin huzurunu bozmak için kirli eller tarafından tezgahlanan kanlı oyunlar olduğunu bildirdi.

Bulunduğu coğrafyada huzur ve sükunetin hakim olduğu tek ülke Türkiye'nin terör bataklığına çekilmek istendiğine işaret eden Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, huzurunu ve istikrarını bozmaya çalışan şer güçler, tarihler boyu bu emeline ulaşamadı. Bundan sonra da hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Provokasyonlara karşı vatandaşları sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bu tarz saldırılarla ülke içinde bir kaos ve kriz ortamı yaratılmak istenilmekte. Hamuru kardeşlikle, barışla yoğrulmuş Anadolu insanımız, şer güçlerin bu hain planına prim vermeyecektir.

Son dönemlerde yaşanan üzücü olaylarla şimdi her zamankinden çok daha fazla birbirimize kenetlenmeye ve destek vermeye ihtiyacımız var. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum."

- TÜRKONFED'den kınama

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu yayımladığı mesajda, terör saldırısını tüm kalbiyle lanetlediğini belirtti.

Türkiye'de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve olağanüstü titizlik gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kadooğlu, "Türkiye, zor zamanlardan geçiyor. Şiddet, yeniden gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumda ancak ne olursa olsun, barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara