Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ankara'daki teror saldirisina tepkiler

Ankara'daki teror saldirisina tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 19:14:49

Ankara'daki teror saldirisina tepkiler
" Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Norbert Lammert, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Lammert, Federal Meclis'teki Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu üyeleriyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğini ziyaret ederek, saldırı nedeniyle açılan taziye defterini imzaladı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Lammert, "Bu ziyaretle yalnızca taziyelerimizi değil, aynı zamanda saldırıdan duyulan şaşkınlığı da ifade etmek isterim" dedi.

Her kim tarafından hangi amaç için olursa olsun şiddet kullanımının hiçbir şekilde hoş görülemeyeceğini ifade eden Lammert, terörün hiçbir şekilde haklı yanı olamayacağını kaydetti.

Alman-Türk Parlamentolar Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering de dostluk grubundaki milletvekillerinin Alman-Türk ilişkilerine önem verdiklerini dile getirerek, "Burada biz de Türkiye'deki Türklerle birlikte üzülüyoruz" diye konuştu.

Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu da Türkiye'de yaşanan terör saldırısından derin üzüntü duyduklarını belirterek, "Türkiye'nin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Temennimiz bu menfur ve canice saldırının bir daha tekerrür etmemesi. Unutmayalım ki ateş sadece düştüğü yeri değil, tüm insanlığı yakar" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da teröre karşı birliktelik gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir yer yanıyorsa, önce sıcaklığı gelir, ardından dumanı. Bu duman yayılırsa zehirler ve öldürür. Bundan dolayı yangının olduğu yerleri söndürmek ve birlik olmak lazım" dedi.

Haber Ara