Dolar

32,2672

Euro

34,6882

Altın

2.405,45

Bist

10.336,50

Ankara'daki terör saldırısına tepki

Ankara'daki terör saldırısına tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 18:22:40

Ankara'daki terör saldırısına tepki
Malatya'da 26 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Ortak Değerler Platformu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan Hüseyin Polat, gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren "tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman zihniyetleri" lanetlediklerini belirtti.

Bu menfur olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara "acil şifalar" dileyen Polat, "İslam kardeşliği üzerine bina edilen ve bin yıldan fazla bir süredir aynı kaderi paylaşan halklarımızın 'Fetret dönemi' olarak addettikleri zor ve karanlık günlerin geride kalması belirtileri, sadece ülkemize değil, yıllardır dış güçler tarafından tezgahlanan etnik ve mezhepsel krizlerle boğuşmakta olan bütün bölge halklarına umut vermiştir ancak özellikle ülkemizde son birkaç yıldır tanık olduğumuz gelişmeler ve barış ışığı, halklarımızın umudu olurken anlaşılan o ki egemen dış güçleri ve onların maşası konumundaki dahili taşeronlarını ciddi ciddi endişelendirmiş ve bu gelişmelere engel olmak, toplumsal huzur ve barış ışığını söndürmek için Reyhanlı'da, 6-8 Ekim'de Kobani (Ayn el-Arap) gerekçesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, Diyarbakır'daki mitingde, Suruç'ta ve dün de Ankara'da aynı kirli ve kanlı eller harekete geçmiştir" diye konuştu.

Seçim sürecini ve ülkenin geleceğini etkilemek isteyen karanlık güçlerin aynı senaryoyu devreye soktuklarını dile getiren Polat, "Herkesin toplumsal barışı zedeleyen hareketlerden uzaklaşması, kardeşlik iklimini tesis edecek bir dil ve söylemi ortaya koyması gerekir" ifadesini kullandı.

Polat, bu menfur olayın fail ve azmettiricilerinin bulunup adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Barış, huzur ve istikrar adası Türkiye'yi "Suriyeleştirmek" isteyen dış ve iç mihraklarla onların hain uzantılarını lanetlediklerini ifade eden Polat, "İnadına her türlü teröre karşı direneceğiz, kenetleneceğiz, alçakların dışında kalanlarla sonuna kadar omuz omuza yürüyeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz" dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Polat, "Onlarca insan hayatını kaybetmişken, 200'den fazla yaralı varken siyaset konuşmak, kan üzerinden oy devşirmek kurnazlığından vazgeçilmedir. Bu menfur terörü gerçekleştirenlerin amacı halkın devlete olan güvenini zedelemektir. Halkın bu güvenini sarsmak için çalışan sivil toplum örgütü adı altında çok sayıda oluşum, siyasi yapı adı altında terör yanlısı örgütler ve medya kılıfıyla teröre destek veren şer güçler, birbirleriyle yarışmaktan kesinlikle vazgeçmelidir" diye konuştu.

Polat, sağduyu ve metanet çağrısı yaptı.

Haber Ara