Dolar

32,8298

Euro

35,2417

Altın

2.447,38

Bist

10.471,32

Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:41:57

Ankara'daki terör saldırısı
Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Vahdettin Özkan, Cemal Avşar, Selim Örs, Azize Onat ve Ahmet Katurman'ın cenazeleri defnedildi.

Özgan, Örs, Avşar, Onat ve Katurman için Ümraniye Esenşehir Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Camiye giden sokaktaki iki ayrı noktada ve cami girişinde, HDP görevlilerince güvenlik araması yapıldı.

Tören öncesinde Özkan, Örs, Onat, Avşar ve Katurman'ın yakınları taziyeleri kabul etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da ailelere taziyelerini iletti.

Cenaze namazını cemaatten imam Mehmet Şimşek kıldırdı. Şimşek, cenaze namazının nasıl kılındığını Kürtçe anlatarak, Kürtçe helallik istedi.

Törene Demirtaş'ın yanı sıra CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Gamze Akkuş İlgezdi, Barış Yarkadaş da katıldı.

Cenazeler daha sonra omuzlara alınarak, alkışlar ve sloganlar eşliğinde HDP Dudullu Temsilciliği önüne getirildi. Azize Onat'ın tabutu, kadınlar tarafından taşındı. Bu sırada yürüyüşe katılan bazı vatandaşların terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı flama ile HDP bayrağı taşıdığı görüldü.

HDP Dudullu Temsilciliği önünde yapılan konuşmaların ardından Özgan, Örs, Onat, Avşar ve Katurman'ın cenazeleri, Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri cenaze töreninde rahatsızlanan vatandaşlara müdahale etti.

Haber Ara