Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Ankara Büyükşehir demokrasi standı kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay'da 5 noktada kurulan 'Demokrasi Standı'ndaki anı defterine vatandaşlar, FETÖ'cü askerler tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişimi hakkındaki düşüncelerini yazıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan www.demokrasıdırencı.com web adresi ile Whatsapp'tan da vatandaşlar darbe gecesi yaşanan olayların videolarını paylaşıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 14:10:14

Ankara Büyükşehir demokrasi standı kurdu
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay'da 5 noktada kurulan "Demokrasi Standı"ndaki anı defterine vatandaşlar, FETÖ'cü askerler tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişimi hakkındaki düşüncelerini yazıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan www.demokrasıdırencı.com web adresi ile Whatsapp'tan da vatandaşlar darbe gecesi yaşanan olayların videolarını paylaşıyor.

Milyonlarca vatandaşın birlik ve beraberlik gösterdiği "demokrasi nöbetleri"ne gelen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi önü, Güvenpark, Kızılay AVM, Atatürk Bulvarı, Koton Mağazası önü ve Yüksel Caddesi'nde kurulan stantlarda teröre ve darbeye karşı tepkilerini yazıyorlar. 2 günde 3 bin 200 vatandaşın anılarıyla dolan "Anı Defteri"nde en çok kullanılan ifadeler birlik ve beraberlik mesajları oldu. Darbenin ülkedeki izlerinin uzun yıllar boyunca silinmeyeceğini düşünen vatandaşlar, darbe gecesinin korkunçluğunu, deftere yazarak anlatıyor. Anı defterine yazılan notlardan bazıları şöyle:

"Bu aziz vatanı, imanla şerefle, şehitlerimizle, FETÖ terör örgütünden temizledik. Bir daha darbeler görmemek dileğiyle"

"Melih Başkan bir tane... İyi ki Ankara'yı yönetiyor. Darbe tabii ki tiyatro değil. Tiyatro diyenlere, tankın önünü hediye ediyorum."

"Bu millet, bu darbeyi hiç unutmayacaktır. Üstelik bu şanlı millet, bu alçak girişime darbe yapmıştır."

"Milli İradeye sahip çıktığımızı göstermek, darbelere karşı olduğumuzu göstermek için meydanlardayız. Darbecilere canı pahasına karşı koyan şehitlerimizi unutmayacağız."

"Uçaklara, tanklara, helikopterlere çelik gibi yüreğiyle vücudunu siper etmiş olan Bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum."

"Sevgili Türk halkı, gösterdiğiniz bu vatan, millet sevgisine en içten teşekkür ederim. Vatanımızı, bölmek isteyen kafirlere bırakmadınız. Allah bu birliği, beraberliği ilelebet bozmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun."

"İnanıyorum ki bu aziz millet, Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte tüm dünyaya iz bırakacak." ifadelerini kullandı

Haber Ara