Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Alman ekonomi profesorleri, siginmaci akisina supheyle yaklasiy

'Alman ekonomi profesorleri, siginmaci akisina supheyle yaklasiyor'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 18:16:41

'Alman ekonomi profesorleri, siginmaci akisina supheyle yaklasiy
Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) sığınmacı kriziyle ilgili anketine göre, Alman ekonomi profesörlerinin yüzde 40'ı sığınmacıların ülkeyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.

Merkezi Münih'te bulunan Ifo, Alman ekonomi profesörlerinin, ülkeye mevcut sığınmacı akışı konusundaki görüşlerine ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını yayımladı.

Buna göre, enstitünün "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesiyle iş birliği içinde yürüttüğü söz konusu ankete, yaklaşık 220 profesör katıldı.

Ankete katılanların nispi çoğunluğunu oluşturan yüzde 40'ı, sığınmacı akışının ülkeyi negatif etkileyeceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 23'ü sığınmacıların Almanya'ya fayda sağlayacağını belirtirken, geriye kalanlar ise herhangi bir görüş beyan etmedi.


- "Kolay entegrasyon için asgari ücretin indirilmesi gerekiyor"


Ekonomi profesörlerinin çoğunluğu, ülkedeki asgari ücretin azaltılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Ekonomi profesörlerinin yüzde 56'sı, niteliği kısıtlı sığınmacıların Alman iş gücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmak için asgari ücretin indirilmesi gerektiğine inanıyor, yüzde 37'si ise bu görüşü desteklemiyor. Bazı ekonomistler, bu durumun Alman işçilerle ülkeye yeni gelenler arasında gerginliklere yol açabileceği kanaatini taşıyor.


- "Schengen sınırlarının güvenliğinin geliştirilmesi gerekiyor"


Ankete katılanların büyük çoğunluğu, Schengen sınırlarının güvenliğinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Profesörlerin yüzde 46'sı Schengen sınırlarının güvenliğinin geliştirilmesi fikrine tamamen, yüzde 30'u ise "az çok" katılıyor.

Ekonomi profesörlerinin çoğunluğu, Almanya'nın göç ve mülteci politikasının ülke için dezavantajları olacağını öngörüyor.

Bu arada, göçmenleri ağırlıklı olarak niteliklerine göre seçen Kanada ve Avustralya'nın göç politikaları ise katılımcılardan en iyi puanı aldı.

Haber Ara