Dolar

32,2586

Euro

35,0500

Altın

2.468,29

Bist

10.319,96

Akdoğan 'Anadolu Soruyor' programına katıldı

Akdoğan 'Anadolu Soruyor' programına katıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 13:21:48

Akdoğan 'Anadolu Soruyor' programına katıldı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Sürpriz sonuçlar bu seçimde çıkabilir, siyasi tablo çok değişebilir, birileri koltuklarını kaybedebilir çünkü çok yanlış yapan kişiler, parti başkanları oldu" dedi.

Akdoğan, 30 yerel televizyon kanalının ortak yayınında "Anadolu Soruyor" isimli programdaki canlı yayında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçmenin, 7 Haziran'dan sonra yaşananlardan dolayı bir kanaatinin oluştuğunu belirten Akdoğan, bu süreçte sorumlu davranan tek partinin, AK Parti olduğunu söyledi.

Akdoğan, son günlerde üslup olarak eleştiri ve hakaretlerin devam ettiğini, AK Parti'nin ise seçimden sonra siyaset tarzını ve vaatlerini gözden geçirdiğini ifade etti. Birçok polemikleri arka plana attıklarını, daha düşük tansiyonla kampanya sürecini gerçekleştirdiklerini anlatan Akdoğan, AK Parti'nin sorumlu davrandığını, hükümet kurmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı.

Şu anda bir sessizliğin hakim olduğunu dile getiren Akdoğan, bunun "katılımın düşük olacağı" değil, "herkesin kararını verdiği" anlamına geldiğini belirtti. Bugün AK Parti'nin siyasetinin Türkiye için ne kadar gerekli olduğunun görüldüğünü bildiren Akdoğan, "Şu anda tek başına iktidar olabilecek tek parti, AK Parti. Bu yüzden güven ve istikrar biraz da tek başına iktidara bağlıysa AK Parti'nin ne kadar başarılı olduğuna bağlı" diye konuştu.

Terör olayları bağlamında bakıldığında, AK Parti'nin birlik siyasetine çok ihtiyaç olduğuna işaret eden Akdoğan, ülkenin kendilerinin projelerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Akdoğan, "Sürpriz sonuçlar bu seçimde çıkabilir, siyasi tablo çok değişebilir, birileri koltuklarını kaybedebilir çünkü çok yanlış yapan kişiler, parti başkanları oldu. Bunlar muhasebe günleri bizim için" değerlendirmesinde bulundu.

- "Örgüt çok açık bir şekilde tekrar terör, şiddet sarmalına girdi"

Çözüm Süreci'ne de değinen Akdoğan, "7 Haziran'dan sonra niye operasyonlar başladı" sorusunun yanlış, "niye terör başladı" sorusunun doğru olduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, operasyonların başlayan terörün arkasından gerçekleştiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Örgüt çıkıp eylemsizliği bitirdiğini açıklamadı mı? Seçim bitmiş, yeni bir sayfa var, sen kalkıyorsun eylemsizliğin bittiğini açıklıyorsun. Bu olayların sonucunda operasyonlar başladı. Eğer başlamasaydı Türkiye, bugün başka bir yere sürüklenmiş olurdu, başka bir şeyi konuşuyor oluyorduk. Kaos planı o zaman devreye girerdi. Bunlar 'toplumda bir isyan çıksın, halk sokağa dökülsün, bunun üzerinden nasıl kantonlaşabiliriz', bunun çabası içindeler. Selahattin Demirtaş'ın o tahrik edici, ayrıştırıcı dili Kobani olaylarında da bu Ankara saldırısından sonra da... Siyasi bir fayda gözetmenin ötesinde örgütün amacına hizmet etmek için yapılabilecek bir şey. 7 Haziran'dan sonra örgüt çok açık bir şekilde tekrar terör, şiddet sarmalına girdi. Ama Kobani olayları da o zaman da bu süreç koptu çünkü açıktan toplumu tahrik ettiler."

Akdoğan, "ben silahla kendi ütopyamı gerçekleştiririm' denildiğini, süreci bozanın örgütün tekrar silaha başvurması olduğunun altını çizdi.

HDP'nin makas değiştirdiğini, sürecin düşmanı "Paralel Yapı" ve statükocularla beraber hareket edip, sırf barajı geçmek için sürece ihanet ettiğini belirten Akdoğan, "Bu yüzden bu işin sorumlusu değildir AK Parti. AK Parti, Çözüm Süreci'nin mimarıdır, lokomotifidir. Hep iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. PKK'nın çağrılarına toplum tarafından karşılık verilmemesi tam tersine terörle mücadeleye destek verilmesinin bir sebebi devletin iyi niyeti görüldü. Bu yüzden sürecin sahibi biziz, bu süreci sonuca ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Haber Ara