Dolar

32,3545

Euro

34,7873

Altın

2.395,37

Bist

10.265,68

AK Partili Yeşildal: 'Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu olamaz'

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, 'Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu bile olamaz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 10:55:28

AK Partili Yeşildal: 'Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu olamaz'
AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, "Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu bile olamaz" dedi.

Anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeşildal, anayasa değişikliğinin son derece önemli bir adım olduğunu söyledi. Milletin doğrudan yürütmeyi seçeceğini dile getiren Yeşildal, "Bu da halkın egemenliği anlamını taşıyan Cumhuriyetimizi daha da güçlendirecek" diye konuştu.

Anayasa değişikliğini muhalefetin rejim tartışması haline getirmeye çalışmasını da anlamsız bulduğunu belirten Yeşildal, "Zira yapılan değişiklik yönetim yani yürütmenin seçimi ile ilgili bir değişikliktir. Mevcut sistemde halk milletvekillerini seçiyor ve milletvekilleri de hükümeti belirliyordu. Yeni düzenlemede halk iki farklı sandıkta, birinde milletvekilini, diğerinde de Cumhurbaşkanını seçmek sureti ile yürütmeyi de doğrudan seçmiş olacak. Dolayısıyla milletimiz yasama organı üyeleri olan milletvekillerini de, yürütme organı oluşturan hükümeti de doğrudan seçecektir. Dolayısıyla Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın dediği gibi Cumhuriyetimizin kendisi de ortak değerleri de, Türk milleti tarafından benimsenmiş ve hazmedilmiştir. Bu değerler hepimizin ortak değerleri ve hepimizin öz değerleridir. Bize göre Cumhuriyet ile ilgili tartışmalar 1923 yılında bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu değerler tartışma konusu dahi yapılmamalıdır" ifadelerini kaydetti.

"Anayasa değişikliği ile siyasi istikrar güçlendirilecek, kriz, kaos, zayıf hükümetler dönemi kapanacak"

Anayasa değişikliği ile siyasi istikrarın güçlendirileceğini, kriz, kaos, zayıf hükümetler döneminin kapanacağını ifade eden Yeşildal, "Erkler ayrılığı doğrudan halk tarafından seçimle sağlanacak ve erklerin birbirine etki ve baskı altına alması engellenecektir. Ayrıca bu düzenleme ile daha hızlı ve dinamik kararlar alınabilecek ve bu da coğrafyamızda her zaman barışın ve huzurun teminatı, mazlumların son limanı olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu pakete karşı çıkanlar ülkemizi sevmeyen ve güçlenmesinden rahatsızlık duyan dış mihraklar, PKK, PYD ve siyasi uzantıları DHKP-C, TİKKO, FETÖ, DEAŞ ve bilumum terör örgütleri ve siyasi uzantılarıdır" dedi.

Bu tablonun, yapılan düzenlemenin ne kadar isabetli olduğunun göstergesi olduğuna işaret eden Yeşildal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada ülkemizin daha da güçlenmesini isteyen, bu ülkenin bağımsızlığını ve milli birliğini önemseyen daha güçlü bir Türkiye'yi arzu eden sağ duyulu tüm toplum kesimlerinin siyasi görüş, ırk, mezhep ve eğilim farkı gözetmeksizin, halkımızın destek ve dualarını bekliyoruz. Her şey güçlü ve tam bağımsız Türkiye için."

Haber Ara