Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti'yi işgal girişimi davası

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine katıldığı iddia edilen 15 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-20 14:50:42

AK Parti'yi işgal girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine katıldığı iddia edilen 15 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Silivri Ceza infaz Kurumları karşısında yapılan binadaki duruşma salonunda, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, tutuklu sanıkların avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınması tamamlandı.

Son sözleri sorulan tutuklu sanıklardan uzman erbaşlar, halen görevde olduklarını ifade ederek, beraatlerini istedi.

Tutuklu sanıklardan eski Binbaşı Faruk Şimşek, "Umarım vereceğiniz karar Türk hukuk tarihine utanç olarak geçmez. Ne karar verirseniz verin. Vatan sağolsun." dedi.

Bir diğer tutuklu sanık eski üsteğmen Muzaffer Dikencik de "Bu hain darbe girişiminin gerçekleşmemesinin en önemli sebebi, benim ve bölük personelinin vatan sevgisinin küçümsenmesidir. Ben ve personelim oraya kandırılacak götürüldük. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Eski Binbaşı tutuklu sanık Erol Hazıroğlu da "Emir veren değil, emir alan pozisyondaydım. Cebir ve şiddet uygulamadım. FETÖ ile bir bağlantım olmadığı ortaya çıkmıştır. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bir diğer tutuklu sanık eski Yüzbaşı Gökhan Güney ise OYAK hesaplarındaki tedbirin kaldırılmasını ve beraatini istedi.

Tutuklu sanık eski Yüzbaşı Hasan Hüseyin Altınsoy da "Kanunsuz aldığımız bir emri kimseye uygulamadık. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki en ağır cezayla yargılanıyoruz. Beraatimi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, mahkemenin kararını açıklayacağını ifade ederek, saat 16.00'a kadar duruşmaya ara verdi.

Haber Ara