Dolar

32,2026

Euro

35,1200

Altın

2.462,07

Bist

10.319,96

AK Parti'nin Trabzon mitingi

AK Parti'nin Trabzon mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-19 19:05:37

AK Parti'nin Trabzon mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör illetini bu topraklardan söküp atacağız. Ne pahasına olursa olsun söküp atacağız. Bu milletin birliğine, beraberliğine kardeşliğine kast edenlere asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Trabzon'da AK Parti'nin Atatürk Alanı'nda düzenlediği "Birlik, Dirlik ve Kardeşlik Mitingi"nde vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu, konuşmasında, terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen mücadelenin kararlılıkla, taviz vermeden sürdürüleceğini vurguladı.

Alandaki vatandaşların, "Başbakan Ahmet vatan sana emanet" şeklinde slogan atması üzerine, Davutoğlu, "Vatan bize, vatan Trabzon'a emanet. Vatan Trabzonlu yiğitlere emanet" ifadesini kullandı.

"Terör illetini bu topraklardan söküp atacağız" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ne pahasına olursa olsun söküp atacağız. Bu milletin birliğine, beraberliğine kardeşliğine kast edenlere asla izin vermeyeceğiz. Türkiye hedeflerine her şeye rağmen yürüyor, yürümeye devam edecek. Hiç kimse bu milletin geleceğe yürüyüşünü engelleyemeyecek. Ne olursa olsun terör bu topraklardan temizlenecek. Samet kardeşimizin şehit olduğu Dağlıca da dahil Yüksekova da dahil olmak üzere, bu dağların bu ülkenin dağlarının her köşesinden, yaylarından, ovalarından, her yerden terör son ferdine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sonunda Türkiye kazanacak, sonunda kardeşliğimiz kazanacak, birliğimiz kazanacak, dirliğimiz kazanacak, sonunda istiklalimiz, istikbalimizin, ay yıldızlı bayrağımız kazanacak. Bu kadar coşkuyla bu bayrağı dalgalandıran varken meydanlarda bizler onun için meydanı terk etmedik. Hepsi bir köşeye çekildi ama biz meydanları bırakmadık, bırakmayacağız."

-"Terör örgütü terör hedeflerine ulaşamamanın hıncı içinde"

"Güneydoğu'da, Doğu'da arızi bir durum var" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Terör örgütü terör hedeflerine ulaşamamanın hıncı içinde saldırıyor, en haince saldırılar yaparak sonuç almaya çalışıyor. Aslıda bu kısır döngü içinde kendisini sokan akrep gibi kendilerine kaçınılmaz bir son hazırlıyorlar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. 23 Temmuz'da Suruç katliamı, arkasından Ceylanpınar'daki iki polisimizin uyurken şehit edilmesi, sonrasında askerimizin Adıyaman'da şehit edilmesi sonrasında net talimat verdik; 'mademki puslu havayı seven bu çakallar meydana çıkmıştır, o çakalları sonuna kadar kovalayacak, bu topraklarda barındırmayacaksınız', dedik. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, polisimiz, Doğu ve Güneydoğu'daki halkımız ile birlikte bu terör örgütlerine birer birer ders veriyor, vermeye devam edecek. Asrın barış projesini de hayata geçirirken ne yaptığımızı biliyorduk, şimdi hak edene hak ettiği dilden cevabımızı verirken de ne yaptığımızı biliyoruz."

-"Dağlarımızı bu teröristlerden mutlaka temizleyeceğiz"

Davutoğlu, asırlarca kardeşçe yaşamış milleti daha da güçlü hale getirecek, her adımı her zaman atmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Kardeşliğimizi bu topraklarda hem hakim hem kaim kılacağız. Kardeşliğimize fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu alçakça cinayetleri işleyenleri, birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze kast edenleri de etkisiz hale getirmeyi de çok iyi biliriz ve etkisiz hale de getireceğiz. Hukuk devletinin sınırları içinde her türlü tedbiri alırız, her türlü çalışmayı da yaparız. Aziz şehirlerimizi, dağlarımızı, ulu dağlarımızı Cudi'yi, Tendürek'i, Ağrı'yı bu teröristlerden mutlaka temizleyeceğiz. O dağlar, aynen Zigana dağları gibi vatanımızın özgür dağları olarak ebediyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toprakları içinde vakarla göğe yükselecek. Bu katiller, bu alçaklar mutlaka yaptıklarının hesabını adalete verecekler. Bu ülkenin her yerinde huzuru, güveni istikrarı mutlaka sağlayacağız. Ne özgürlüklerden vazgeçeceğiz ne güvenliğimizden taviz vereceğiz ne de bu al bayrağı bir santim dahi gök yüzünden indireceğiz. Bu vatanın her karışında bu topraklar uğrunda bu bayrak uğrunda atan yürekler var. Sizin yüreğiniz gibi şu anda şu bayrağı taşıyan genç yiğit Trabzonluların yüreği gibi sınırlarımızı bekleyen askerlerimizin yüreklerinde de Doğu'da ve Güneydoğu'da kalbi kardeşlikle atan Kürt kardeşlerimizin yüreklerinde de Sünni-Alevi, Türk-Kürt, 78 milyonun yüreğinde de bu bayrak var. Şırnak'ta da var İstanbul'da da Edirne'de de yürekler bunun için atıyor, Elazığ'da da Trabzon'da da Hakkari'de de."

- "İbretlik olay"

Konuşması esnasında, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir ilköğretim okulunda indirilen bayrağı göndere çeken küçük çocukların sosyal medyada yayınlanan görüntülerini de alandaki vatandaşlara izleten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bakın şimdi bu hainlere cevap mahiyetinde özellikle Trabzon'dan, daha dün medyaya düşmüş olan bir güzel manzarayı sizlerle paylaşmak istiyorum, ibretlik olay. Daha dün arkadaşlarım, Diyarbakır'daki güvenlik kameralarına yansıyan bir görüntü izlettiler. Dedim ki gelin bunu Trabzon'da da izleyelim Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir ilkokulun bahçesi, ay yıldızlı bayrağımız asılı değil. Bunu gören üç beş yiğit Diyarbakırlı çocuğumuz bayrağı buluyorlar, bayrağı silkeliyorlar, alınlarına koyuyorlar, yaşları o kadar küçük, boyları o kadar kısa ki bayrağı asmak için birbirlerinin sırtlarına çıkıyorlar ve o direğe tırmanıp bayrağımızı, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekiyorlar. İzlemeyenler girsin internete baksın. Bakın o küçük çocuklar birbirinin üstüne çıkarak o al bayrağı indirilen yerden yeniden göğe çekiyorlar. İşte Diyarbakırlı bu, işte Diyarbakırlı yiğitler bunlar. İşte Trabzonlu yiğitler işte Diyarbakırlı o küçücük yiğitler.

Biliniz ki Diyarbakırlının kalbinde bu al bayrak sevgisi varken, Diyarbakır Ulu Camisi'nde kıblesini Kabe'ye dönüp hergün millet için birlik beraberlik için dua edenler varken, bu millet hiçbir zaman bölünmeyecektir. Ben Ulu Cami'deydim kurban bayramında. Emin olun her bir Diyarbakırlı benim bayramımı tebrik ederken, 'Sayın Başbakanım sonuna kadar gidin, bu hainlerin arkasından' dedi."

Konuşmasına, ezanın okunduğu sırada ara veren Davutoğlu, alandakilerin daha sonra tekbir getirmesi üzerine, şöyle dedi:

"Allah bu tekbirleri Zigana'da, Trabzon'da yankılanmaktan hiç eksik etmesin, coşkunuzu, imanınızı, izzetinizi kavi eylesin. Trabzon'u, bu milletin omurga şehrini ve vakur şehrini her zaman bu millet davasında öncü eylesin. Bakınız Diyarbakır'da da Edirne'de de Trabzon'da da böyle aslan parçaları varken, böyle yiğitler varken bu vatanı biz hiç böldürtür müyüz, biz bu vatanın kılına dokundurtur muyuz? İşte bu inançla bu topraklarda analar babalar böyle yiğitler yetiştirmeye devam ederken, bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Soruyorum, Karedeniz uşakları, yiğitler, bacılar, bizi birbirimizden ayırabilirler mi? Diyarbakır'ı Trabzon'dan ayırabilirler mi? İşte bugün şehitlerimizin bir kısmı Türkçe bir kısmı Kürtçe ağıtla gönderiliyor ama arkasından hep aynı Fatiha okunuyor, arkasından hep 'Allah cennette buluştursun' deniyor. İşte bizim bu irademizi bu kardeşliğimizi kimse kıramayacak, ayıramazlar kardeşlerim. Bu bayrağın inmeyeceğini, bu ezanların susmayacağını Trabzonlu da gösterir, Diyarbakırlı da Hakkarili de Edirneli de gösterir."

(Sürecek)

Haber Ara