Dolar

32,5371

Euro

34,8354

Altın

2.443,65

Bist

9.915,62

AK Parti'nin Konya mitingi

AK Parti'nin Konya mitingi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 18:12:35

AK Parti'nin Konya mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkeyi Kürtler-Türkler, Sünniler-Aleviler diye bölenlere karşı demokrasiyi güçlendireceklerini belirterek, "İnşallah 8 Haziran'dan itibaren kim ne tehdidi yaparsa yapsın, ister Kandil'den bölücüler, ister Pensilvanya'dan ihanetçiler, ister DHKP-C teröristler, kim ne derse desin biz inadına barış diyeceğiz, özgürlük diyeceğiz, şefkat diyeceğiz, merhamet diyeceğiz, izzet diyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisince Konya şehir meydanında düzenlenen mitingde, kentte Kürtlerin, Türklerin asırlarca beraber yaşadığını vurguladı.

Bir taraftan seçim kampanyasıyla bir taraftan da "Haçlı Seferleri" mantığıyla bir başka cepheyle uğraştıklarını ifade eden Davutoğlu, Papa ve birçok liderin sözde Ermeni soykırımına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Bu topraklarda Mevlana'nın hoşgörüsüyle asırlarca bir arada yaşandığına işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bir baktınız Demirtaş da bu iddialara sahip çıktı, bir baktınız Kudüs Yahudilerin mekanıdır diye Kudüs'e dönük açıklamalar yapıldı. Kılıçdaroğlu 'İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok' dedi. Bunlar millete yabancı, bunlar milletin örfüne, inancına yabancı. Diyanet'i kapatacağız dediler. Tek parti zihniyetine bir daha izin verir miyiz? 'Din dersini kaldıracağız' diyorlar, 'imam hatip lisesinin ortasını kapatacağız' diyorlar. Biz buna geçit verir miyiz? 28 Şubat'ta o zihniyetle işbirliği yapan CHP, MHP, HDP anlayışına karşı milli tarihi, milli kimliği, inancımızı, töremizi korumaya var mısın Konya?

Biz ülkeyi Kürtler-Türkler, Sünniler-Aleviler diye bölenlere karşı demokrasiyi güçlendireceğiz. Kültürümüzü tahkim edeceğiz. Milli birliğimizi pekiştireceğiz. 'Şefkatte ve merhamette güneş gibi ol' diyor Hazreti Mevlana. Güneş gibi olacağız. Herkesi bağrımıza basacağız. İnşallah 8 Haziran'dan itibaren kim ne tehdidi yaparsa yapsın, ister Kandil'den bölücüler, ister Pensilvanya'dan ihanetçiler, ister DHKP-C teröristler, kim ne derse desin biz inadına barış diyeceğiz, özgürlük diyeceğiz, şefkat diyeceğiz, merhamet diyeceğiz, izzet diyeceğiz."

Bütün toplum kesimleri arasında yeni bir dönem açacaklarını belirten Davutoğlu, herkesle yüz yüze, göz göze, diz dize oturup konuşacaklarını ve milletle aralarına kimsenin mesafe koyamayacağını dile getirdi.

Bütün toplum kesimlerinin sorunlarını çözeceklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'de yepyeni bir ekonomik hamle başlatacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde attığı devrim mahiyetindeki adımları yeni menzillere taşıyacaklarını vurgulayarak, 757 hastane yaptıklarını, şimdi de bir tanesi Konya'da olacak 34 şehir hastanesi inşa edeceklerini anlattı.

- Antalya-Konya arasına hızlı tren

Duble yolları otoyollara çevireceklerini, yüksek hızlı treni yayacaklarını belirten Davutoğlu, Selçuklu'nun başkenti Konya, Osmanlı'nın başkenti İstanbul, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'yı birleştirdiklerini söyledi. "İnşallah Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hattıyla Akdeniz'i Kapadokya'ya birleştireceğiz. Akdeniz'e turizm için gelen herkes bir hızlı tren mesafesinde Hazreti Mevlana'ya gelip ders alacak" diyen Davutoğlu, bunun mutlaka gerçekleştirilecek bir proje olduğuna işaret etti.

Davutoğlu, Konya'dan hızlı trenin Karaman'a ineceğini, oradan Mersin'e, Adana'ya, Omaniye'ye, Gaziantep'e, buradan da peygamberler diyarı Şanlıurfa'ya, Habur'a kadar gideceğini söyledi.

"Yükselen, küresel güç olmakta olan Türkiye'nin merkez şehri Konya olacak" diye konuşan Davutoğlu, tarihi yazmanın zor olduğunu ama o niyetle başlanınca Allah'ın yardım edeceğini kaydetti.

Davutoğlu, "Biraz önce rahmetle serinledik, bakın şimdi de güneş açıyor. Her rahmetin arkasında bir bereket vardır. Ama ilk yağmurda meydanı terk edenler güneşi göremezler. Onun için meydanları doldurmaya var mısınız? Sandıkları doldurmaya var mısınız? Yeni bir tarih yazmaya var mısınız? 'Yağmur yağsa, güneş doğsa, bizim yolumuz kutludur. Durmayız' demeye var mısınız?" dedi.

Ekonomik dönüşüm çerçevesinde 25 büyük programı açıkladıklarını anlatan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mega projeden bahsettiğini, 2035'te merkez ülke olunacağını söylediğini ifade ederek, "Biz merkez ülkenin kitabını 15-20 sene önce yazdık, tarihini ise şimdi gerçekleştiriyoruz, şimdi yazıyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, bütün projelerinin gerçekleşeceğini vurgulayarak, Konyalının hiçbir zaman küçük düşünmeyeceğini, boyun eğmeyeceğini, zorluk karşısında pes etmeyeceğini, hep iddialı olduğunu ve ileriye baktığını ve yeni fetihlere yürüdüğünü dile getirdi.

- Konya-Ankara-İstanbul komşu kapısı olacak

İstanbul Ankara arasının da 1,5 saate ineceğini anlatan Davutoğlu, o tren Konya'ya da geldiğinde, Konya-Ankara-İstanbul'un komşu kapısı olacağını ifade etti.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu neyi ilan edecek biliyor musunuz Konyalılar. Hani cumhuriyetçilik yaptığını iddia edip de Osmanlıcaya savaş ilan edenler var ya, hani Cumhuriyet'ten bahsedip de Selçuklu tarihinin en temel prensiplerini bilmeyen var ya, hani hoşgörüden bahsedip Hazreti Mevlana'yı, hani bu toprakların ruhundan bahsedip mimar şahsiyetleri bilmeyenler var ya... Şimdi bu hızlı tren şunu gösteriyor; biz Selçuklu'nun varisleriyiz, biz Osmanlı'nın torunlarıyız, biz Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Selçuklu-Osmanlı-Cumhuriyet çizgisi sürecek. Cumhuriyet'in içini boşaltmak isteyenler, Cumhuriyet'i tarihten koparmak isteyenler, Cumhuriyet'i Kuvayımilliye'den, o ruhtan koparmak isteyenler karşısında AK Parti'yi, karşısında Konya'yı bulacak."

(Sürecek)

Haber Ara