Dolar

32,2343

Euro

34,7929

Altın

2.430,70

Bist

10.055,98

AK Parti'nin Bursa mitingi

AK Parti'nin Bursa mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 17:27:57

AK Parti'nin Bursa mitingi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısı ile Türkiye'nin, demokrasi ve milli iradenin önünün kesilmek istendiğini belirterek, "Ne yapanlarsa yapsınlar, bu milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin Gökdere Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Bakan Mezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz cumartesi Ankara'da, milletimizi acıya gark eden, bu ülkenin insanlarını, demokrasiyi, huzuru ve barışı yok etme adına, muhatap kaldığımız insanlık dışı bir eylem sonrası milli birlik ve bütünlüğümüze milletçe yekvücut bir şekilde bu ay yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalandığını Türkiye'ye ve dünyaya haykırdığımız ilk mitingi Bursa'da yaptığı için çok değerli Genel Başkanımıza, Başbakanımıza Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Buradan, Bursa'dan Türkiye'ye Türk milletine, dünyaya, birliğin, kardeşliğin ne olduğunu, bizi herhangi bir şekilde ayrıştıramayacaklarının güzel örneğini veren siz Bursalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu millet çok önemli yolculukları hep beraber, birlik ve beraberlik içinde yaptı, çok önemli tuzakları milli birlik ve beraberlik içinde aştı, bundan sonra da yine yekvücut olarak, 'Bu ülke bizim ülkemiz bu vatan bizim vatanımız, bu bayrak bizim bayrağımız, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye bizim hedefimiz' diyerek hep beraber yarınlara yürümeye hazır mıyız?"

Milletin iradesini merkeze alan bir siyasi anlayışın mensubu olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısı ile Türkiye'nin, demokrasi ve milli iradenin önünün kesilmek istendiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, "Terör öylemi sonrası provokatif eylemler yapanları sizlere şikayet ediyorum, milletimize havale ediyorum. Bir siyasi partinin genel başkanı, hiç utanmadan ve sıkılmadan ama buradan ifade ediyorum; bilerek, isteyerek ölü sayısının çok olmasından, toplumu rahatsız edebilmek adına '128 ölüm vakamız var' dedi. Kendi insanımızın ölümünden prim bekleyen, bu ölümlerin sayısının artışından toplumsal duyarlılığa, toplumsal birlikteliğimize, ayrışmaya fırsat arayanları buradan hep beraber kınıyoruz. Ne yapanlarsa yapsınlar, bu milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar" diye konuştu.

- "Bunlar milleti sevmiyor"

Bakan Müezzinoğlu, Ankara'daki olayın ardından 112 acil sağlık hizmetlerinin aksadığının söylendiğini ancak bu yalanların anında meydana çıktığını belirtti.

Provokatif olarak kan anonsu yapanların, ölü sayısının artmasını, hastanelerde hizmetlerin aksamasını ve daha fazla yaralının yaşamını yitirmesini istediğini ifade eden Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz 'Kana ihtiyacımız yok' dedikçe onlar vatandaşımızın iyi niyetini, samimiyetini istismar ederek, binlerce iyi niyetli vatandaşımızı acillere yönlendirdiler. Bunu da bilerek, isteyerek yaptılar. Şimdi bu bilerek ve isteyerek provokatif eylem yapanlardan, yakınlarını kaybedenlerin şikayetçi olması gerekir. Çünkü hizmeti, acil hizmetlerimizi aksatarak, tedavi hizmetlerimizin aksamasına çalıştılar ama başaramadılar. O provokatif eylem yapanları savcılığa havale ediyoruz. Bir de Ankara Tabip Odası kan anonsunu kimin yapması gerektiğini bildiği halde, kanı kimin topladığını bildiği halde Kızılay Genel Başkanlığı açıklama yapmasına rağmen yine art niyetli, provokatif amaçlı olarak aciller tıkansın diye kan anonsu yaptı. Bunlar milleti sevmiyor, bunlar milletin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar. Bu rahatsızlıklarına rağmen biz hep beraber bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız, yeniden büyük Türkiye'yi hep beraber kuracağız."

Müezzinoğlu konuşmasını, "Birileri ayrıştıran, birileri çatıştıran, birileri tuzak kuran olabilir ama biz 'birlik, dirlik, hep birlikte yeniden büyük Türkiye' diyoruz" sözleriyle tamamladı.

- "Petrol kuyularımız yok ama milletimizin elinde sandık var"

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa milletvekili adayı Efkan Ala da geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye için çalıştıklarını, bundan dolayı vatandaşlardan destek istediklerini belirtti.

Ala, Türkiye'nin önüne engeller çıkarılabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye gibi bir ülkenin önüne zaman zaman büyük engeller çıkarmak isteyebilirler, birtakım ön kesme faaliyetlerinde bulunabilirler ama biz tek yürek oldukça, birlik ve dirlik içerisinde oldukça bunların hepsini aşar geçeriz. Bursa gibi bir şehirde, Türkiye'nin özeti, hulasası olan Bursamızda ortaya koyacağımız performans, bütün Türkiye'yi etkileyecektir. Çünkü Bursa her zaman sanayisiyle, ticaretiyle, hizmet sektörüyle Türkiye'ye lokomotif olmuş, direkt yön vermiştir ve Türkiye'nin dört bir tarafından, eski kültürel coğrafyamızdan, bu Osmanlı çınarının doğup büyüdüğü şehrimizde, o çınarın gölgesinde hem Bursa'ya hem Türkiye'ye hem de sınırlarımız dışındaki bütün kardeşlerimize örnek olacak bir performansı birlikte yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Bakın, çok ön kesmeler gördük ama 2002'den beri bütün kardeşlerimizin gıptayla izlediği bir gelişmeyi, kalkınmayı, temel hak ve özgürlükler yönünde gelişmeyi ortaya koyuyoruz. Bunu sandıktaki duruşunuzla yapıyoruz. Onun için diyorum ki petrol kuyularımız yok ama milletimizin elinde sandık var sandık. İşte biz onunla, sizin iradenizle Allah'ın izniyle önümüzdeki engelleri kaldırıp yolumuza devam ediyoruz. Bakınız her ne yaptıysa yaptılar ama engel olamadılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak seçip gönderdiniz mi? Şimdi de önümüze birtakım engeller koyuyorlar."

- "Sahadan aldığımız haberler bizi mutlu ediyor"

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Ankara'daki terör saldırısının ardından AK Parti'nin ilk mitinginin Bursa'da yapıldığını hatırlattı.

Teröre dikkati çeken Arınç, "Son günlerde yaşadığımız büyük terör olayı sebebiyle hepimizin kanımızın döküldüğü, insanlarımızın hunharca katledildiği bir zamanda tek düşmanımız olan teröre ve teröriste karşı yekvücut olmamız gerektiğini gösteren bir milli birlik ve kardeşlik mitingidir" dedi.

7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına değinen Bülent Arınç, o seçimde çok başarılı bir sonuç alamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bursa'ya ve Bursalıya tek bir sözümüz yok, size ancak teşekkür ederiz, takdirlerinize saygı duyarız. Siz AK Parti'yi seviyorsunuz, bizim bir yanlışımız, kusurumuz var ki bize biraz daha az oy verdiniz. Hatalarımızı tamir ettik, dersimizi aldık, AK Parti'nin Türkiye için ne kadar önemli bir parti olduğuna ve tek başına iktidarın Türkiye için nasıl olmazsa olmaz olduğuna inandık ve 3-4 ay sonra tekrar huzurlarınıza çıkıyoruz. Ne olur Bursalı, bu seçimde şu on binlerden görüyorum ki 7 Haziran'ın rövanşını almayacağız, 2011'de yüzde 53,5 oyla birinci olan AK Parti 2011'in rekorunu kıracak inşallah. Sahadan aldığımız haberler bizi mutlu ediyor... Son anketler, tek başına iktidarı yakaladığımızı gösteriyor."

Haber Ara