Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AK Parti'nin Bayburt mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- 'Bu anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var ama 'hayır' diyenlerin tek bir söyleyecek sözü yok. Ana muhalefet partisi salon salon geziyor, 'anayasaya hayır deyin' diyor ama kendisi bile neye 'hayır' dediğinin farkında değil. Anayasa değişikliğini bile okumamış, anlamamış'- 'İstiyoruz ki kardeşliğimiz zarar görmesin, huzur, refah

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 18:18:49

AK Parti'nin Bayburt mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var ama 'hayır' diyenlerin tek bir söyleyecek sözü yok. Ana muhalefet partisi salon salon geziyor, 'anayasaya hayır deyin' diyor ama kendisi bile neye 'hayır' dediğinin farkında değil. Anayasa değişikliğini bile okumamış, anlamamış." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde konuştu.

Gezi olaylarında Türkiye'nin her tarafında gösteriler yapıldığını ancak Bayburt'un hiçbir şekilde onlara pabuç bırakmadığını, dimdik durduğunu belirten Yıldırım, Bayburtlulara taşıdıkları memleket sevdası için teşekkür etti.

Yıldırım, 15 yıl içerisinde ülkenin istikrarına, istikbaline saldıranlara karşı köklü önlemler aldıklarını dile getirerek, "darbeciler bir daha geri gelmesin, zayıf iktidarlar bir daha memleketin başına dert olmasın" dediklerini ve MHP ile anayasa değişikliğini hazırladıklarını söyledi.

Değişikliğin milletin önüne geleceğini aktaran Yıldırım, "Siz sadece Anayasa'yı değiştirmeyeceksiniz. Siz, aynı zamanda darbeler dönemini de tarihe gömeceksiniz. 'Evet' diyerek istikrarsızlığı sona erdireceksiniz. 'Evet' diyerek zayıf hükümetler dönemine son vereceksiniz. 'Evet' diyerek Türkiye'nin istiklalini perçinleyecek, gücüne güç katacaksınız." dedi.

Türkiye genelinde güçlü bir "evet" çıkacağına inandıklarını ancak Bayburt'un bir farkının bulunduğunu belirten Yıldırım, Bayburt'un bu halk oylamasında "evet" oylarında rekor kıracağını kaydetti.

AK Parti, MHP ve BBP'ye gönül verenlerin halk oylamasında "evet" oyu kullanacağını ifade eden Yıldırım, "Ama bu yetmez. Mesele memleket meselesi. Bayburt'ta CHP'ye, Saadet Partisi'ne, diğer partilere oy vermiş kardeşlerimiz de 'evet' diyecek, sizin kervanınıza katılacak. Bayburt rekor kıracak." diye konuştu.

- "Zayıf hükümetler dönemi artık bitsin istiyoruz"

Yıldırım, Türkiye'de artık zayıf, çok parçalı hükümetler döneminin bitmesini istediklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de tıpkı Menderes, Özal, AK Parti dönemi gibi bundan böyle devamlı tek başına iktidar olsun istiyoruz. Kalıcı istikrar olsun istiyoruz. Ekonomi büyüsün istiyoruz. İstiyoruz ki kardeşliğimiz zarar görmesin, huzur, refah, güvenliğimiz daim olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi işte bunları getiriyor. Sürekli güçlü iktidar gelecek.

Ekonomi koşar adımlarla büyüyecek. Milli gelirimiz inşallah 10 yıl içinde iki katını geçecek, kişi başına 25 bin doları aşacak. Bayburtlu bundan payını alacak. Terörle mücadelemiz daha da güç kazanacak. Soframızdaki ekmek büyüyecek, cebimizdeki kaynak artacak, tarladaki bereket artacak, artık lüzumsuz tartışmalar bitecek. Hükümet kurulmadı, yeniden seçim, yeniden hükümet artık bunlar tarihe gömülecek. Darbe diye bir tehdit artık Bayburt'ta, Türkiye'de olmayacak. Cumhurbaşkanı seçildiydi, seçilmediydi diye bir kriz olmayacak çünkü siz seçeceksiniz. Gençler, beyefendiler siz seçeceksiniz. Güçlü ülkelerde güçlü demokrasilerde nasıl bir sistem varsa Bayburt'ta da Türkiye'de de aynı olacak."

Yeni sistemde meclisin, milletvekillerinin daha güçlü olacağını, hükümetin halktan aldığı güçle daha hızlı iş yapacağını, projeleri bitireceğini belirten Yıldırım, yargının hem bağımsız hem tarafsız olacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var ama 'hayır' diyenlerin tek bir söyleyecek sözü yok. Ana muhalefet partisi salon salon geziyor, 'anayasaya hayır deyin' diyor ama kendisi bile neye 'hayır' dediğinin farkında değil. Anayasa değişikliğini bile okumamış, anlamamış." değerlendirmesinde bulundu.

16 Nisan'da "evet" çıkması halinde ana muhalefetin işinin zor olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yan gelip yatmak artık bitiyor. Çalışacak, gayret edecek, gözünüze girerse memlekete hizmet edecek. Bugün olduğu gibi yattıkları yerden siyaset yapamayacaklar. Bundan korktukları için bunlar 'hayır' diyor. Hayırdan hayır gelmez, evette bereket vardır." dedi.

Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan söz ettiğinde alandan yuhalama sesleri yükselmesi üzerine, "Boş verin, bırakın" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)


Haber Ara