Dolar

32,3135

Euro

34,8060

Altın

2.405,86

Bist

10.229,42

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 16:14:21

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partili kadınlara seslenerek, "AK Parti'ye güç vererek, siyasetin ve demokrasinin ufkunu açtınız, milletimizin karamsarlığına, umutsuzluğuna son verdiniz" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi"ndeki konuşmasına, "Güzel vatanın her bir köşesinden Ankara'ya teşrif eden AK kadınları saygı ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başladı.

Kongreye katılanlara seslenen Davutoğlu, "AK Parti hareketinin en güçlü tarafı, en büyük güç kaynağı sizlersiniz. Bu muhteşem hamuru siz kardınız, büyük hareketi siz yola çıkardınız ve milleti kucaklayan bu partiyi siz sahiplendiniz, siz bu partiye güç verdiniz. AK Parti'ye güç vererek, siyasetin ve demokrasinin ufkunu açtınız, milletimizin karamsarlığına, umutsuzluğuna son verdiniz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, kadınların fedakarlığı, cefakarlığı, irfanı, şefkati ve merhametin partiye yansıdığını vurguladı.

Kadınlara "Sizler 21. yüzyılın Baciyan-ı Rum'usunuz" diyen Davutoğlu, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat zulümlerine karşı kadınların yürekli bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Kadınlara yönelik faili meçhul cinayetleri, evlatları dağa kaçırılan annelerin acılarını yürekten hissettiğini, acı çekenler arasında hiçbir fark gözetmediğini dile getiren Davutoğlu, hiçbir annenin evlat acısını diğerinden farklı görmediğini belirtti. Mücadeleci kadınların annelerin genç yaşta çocuklarını kaybetmemesi, evlat acısı yaşamamaları için gayret sarf ettiğini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize kasteden, evlerimizi, sokaklarımızı tarumar etmeye çalışan terör baronlarına karşı yürüttüğümüz huzur ve demokrasi operasyonlarına sizler destek verdiniz. Yiğit kadınlarımızı selamlarken bir kadın kardeşimizden bahsetmek istiyorum. Elif kardeşim dedi ki, 'Sayın Başbakanım biz buraya hendekleri, barikatları aşarak geldik, biz buraya Türkiye'nin kardeşliği için geldik.' Buradan ülkemin bütün yürekli kadınlarına doğunun, güneydoğunun yiğit kadınlarına, hendekleri, barikatları aşıp gelen Cizreli kardeşlerime özellikle selam ediyorum. Bu ülkemin insanları arasında nifak tohumlarını sokmak isteyenlere, bu ülkenin huzurunuzu bozmak isteyenlere karşı kardeşlik iklimini tesis etmek, huzurumuzun, kardeşliğimizi güçlendirmek üzere gerçekleştirdiğimiz bütün bu politikalara en çok sizler destek verdiniz."

- "Dünyanın mazlumlarına sahip çıktınız"

Türk halkının, zorba yönetimlerden, zulümlerden kaçan Suriyelilere, "Arap, Kürt, Türkmen" demeden, ayrım yapmadan sahip çıktığını aktaran Davutoğlu, "Dünyanın neresinde acı çeken birileri varsa tereddüt etmeden sizler, AK kadın, yiğit Anadolu kadınları sahip çıktınız. Somalili annelerin acısına da Arakanlı annelerin acısına da Bosnalı, Filistinli annelerin acısına da yüreğinizde hissederek sahip çıktınız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin elde ettiği zaferde Türkiye'nin yardıma koştuğu mazlum milletlerin dualarının büyük katkısı olduğunu ifade etti. "Ellerini göğe yükselterek 'Allah Türkiye'ye güç ve kudret versin, Allah Türkiye'yi yanımızdan eksik etmesin' diye dua edenlerin, ellerini Rahmana açanların büyük katkısı vardır" diyen Davutoğlu, 1 Kasım seçiminde elde edilen sonucun, 7 Haziran seçimlerinde bazı umutsuzluk hissine kapılanların sonu anlamına geldiğini söyledi.

Yanlarında güçlü Türkiye'yi görmek isteyen Bosnalı kadınlara seslenen Davutoğlu, "AK kardeşlerimiz adına söz veriyorum, dünya karşımıza dikilse bir daha Srebrenitsa acısını yaşatmayacağız" dedi.

Türkiye'nin Somalililere de yardım eli uzattığını anlatan Davutoğlu, Somali'de kıtlık, açlık, şiddet olayları yaşanırken, 20 yıl semalarında uçak görülmeyen Somali'ye Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının uçağını gönderdiklerini, yardım konvoyları ulaştırdıklarını anlattı.

Kendilerinin unutulduğunu, terk edildiğini zanneden Somalili kadınlara Anadolu kadınlarının umut olduğunu söyleyen Davutoğlu, Somali'ye hastaneler, yollar yaptıklarını, pislikleri temizlediklerini kaydetti.

"Somalililer şunu gördü, 'Eğer İstanbul'da, Ankara'da güçlü bir Türkiye varsa dünyanın her bir yerinde mazlumlara el uzatanlar vardır" diyen Davutoğlu, Gazze'nin de yardımcısı olduklarının altını çizdi.

Başbakan Davutoğlu, dünyadaki mazlumlara güçlü bir Türkiye sayesinde ulaşabildiklerini vurguladı.

(Sürecek)

Haber Ara