Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 12:25:28

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Mecliste de adalet lazım. Milletin verdiği hakkı, herkesin hakkına razı olarak kullanması lazım. Bu içtüzüğün mutlaka değişmesi lazım. Aksi halde verimsiz bir şekilde Meclis çalışmaları devam ediyor. Bu, sürdürülebilir bir şey değil. İnşallah bu sefer son bir fırsat bir araya gelecekler, konuşacaklar ve bir ortak zeminde buluşurlar. İster buluşurlar ister buluşmazlar, bizden günah gitti. İsteriz ki buluşsunlar, anlaşsınlar, bunu tercih ederiz ama değilse bile bu hal, hal değildir, sürdürülebilir değildir. Mutlaka bunun normal şartlara gelmesi lazım." dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 110. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Meclis çalışmalarının sürekli engellendiğini ve bu durumun kimseye bir fayda getirmeyeceğini bildirdi.

Yıldırım, milletin, verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Mecliste de adalet lazım. Milletin verdiği hakkı, herkesin hakkına razı olarak kullanması lazım. Bu içtüzüğün mutlaka değişmesi lazım. Aksi halde verimsiz bir şekilde Meclis çalışmaları devam ediyor. Bu, sürdürülebilir bir şey değil. İnşallah bu sefer son bir fırsat bir araya gelecekler, konuşacaklar ve bir ortak zeminde buluşurlar. İster buluşurlar ister buluşmazlar, bizden günah gitti. İsteriz ki buluşsunlar, anlaşsınlar, bunu tercih ederiz ama değilse bile bu hal, hal değildir, sürdürülebilir değildir. Mutlaka bunun normal şartlara gelmesi lazım."

Yıldırım, milletin, bu geciktirmenin hesabını gelecek seçimlerde keseceğini kaydederek, görüşülecek konuyla ilgili tüm fikir ve önerilere açık olduklarını belirtti.

"Onlar eleştiriyor, biz e-leştiriyoruz." diyen Yıldırım, halkı "e-Devlet"le devlet kapısına gidip gelmekten kurtardıklarını dile getirdi.

Yıldırım, hükümet olarak daha fazla üreteceklerini ve ürettiklerini adaletle dağıtacaklarını vurgulayarak, "Adelet ve hakkaniyet temelinde kalkınacağız. Yatırıma istihdama, ihracata olan önceliğimiz devam edecek. Bu dönem, gerçek ekonomiye her türlü desteğin daha fazla verildiği dönem olacak. İş kurmak isteyenin önüne adeta turkuaz halı sereceğiz. Bunun gereğini yapıyoruz." ifadesini kullandı.

İçeride ve dışarıda gelişen olumsuzluklara rağmen yollarına hız kesmeden devam ettiklerine işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin, dünyada kesintisiz büyüyen ekonomilerden biri olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, bir yandan ekonomiyi büyütürken bir yandan da ilave istihdam oluşturduklarına dikkati çekerek, mart ayında işsizliğin tekrar düşme eğilimine girdiğini ve bu oranın yüzde 10.1'le son 8 ayın en düşük seviyesine ulaştığını aktardı.

- "2019'da bunun hesabını da millete vereceksiniz"

AK Parti'nin, dünyanın en büyük siyasi organizasyonlarından biri olduğuna değinen Yıldırım, bu çatı altında olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade etti.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünlere getirdiği AK Parti'nin, Türkiye'nin yegane geleceği ve umudu olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni dönemi, Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunları için en doğru duruşu sergileyerek değerlendireceğinizden hiç şüphem yok. Anayasa başta olmak üzere bu sistemin değişme iradesi yine AK Parti'nin eliyle olacaktır. Biz 'gelin yeni Anayasa yapalım' diyoruz, her biri bir kenara çekiliyor. Bugün yan çizebilirsiniz, geri durabilirsiniz ama 2019'da bunun hesabını da millete vereceksiniz. Bunun da sorumluluğunun üzerinizde olduğunu bilmelisiniz."

Yıldırım, 2007 yılında Cumhurbaşkanı seçimlerinde engellemelerle karşılaştıklarını hatırlatarak, bu durum karşısında seçimleri halka taşıdıklarını ve halkın bu yükü üzerine aldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı'nın millete karşı sorumlu olduğuna işaret eden Yıldırım, Erdoğan'ın milletin geleceğiyle ilgili her türlü konuya hakim olduğunu vurguladı.

Yıldırım, Anayasadaki durumun fiiliyatla aynı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Halkın seçtiği, halkın desteğini alan, halka hesap verme mesuliyeti duyan bir Cumhurbaşkanı, bir de sorumsuz diye tanımlanmış bir Cumhurbaşkanı var. Bu çelişkiyi artık Türkiye taşıyamaz, bunu değiştirmek zorundayız. Efendim 'Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişiği kesilir'. Peki nasıl aday gösteriyorsun? Parti göstermeden aday olamıyor. Bu çağda bu garabet Türkiye'ye yakışmıyor. Bu konuyu başka yöne de çekmenin bir alemi yok." dedi.

Ülke bütünlüğü ve birliğiyle ilgili hiçbir sorunun olmadığının altını çizen Yıldırım, sadece yönetişimdeki çarpıklığı gidermek istediklerine işaret etti.

- "AK Parti aleyhine yayın yapanların oranı yüzde 50'den fazla"

AK Parti'nin diktatörleştiği, basın özgürlüğünün kalmadığı yönündeki iddialara değinen Yıldırım, "Bugün AK Parti aleyhine yayın yapanların oranı yüzde 50'den fazla. Biz bir şey mi diyoruz. Olacak, demokratik ülkedeyiz. Herkes istediğini söylesin ama hakaret etme hakkı yok. Hukuka herkesin saygı göstermesi lazım." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devletinde de asla geçiş üstünlüğünün bulunmadığını ve herkesin hukuk karşısında eşit olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de savcılıkta ifade vereceğini hatırlatan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum. Daveti aldı ve bugün gitti savcıya ifadesini veriyor, örnek davranış. Afra tafra yapan, milleti sokağa çağıran diğer muhalefet liderlerine söylüyorum. Hukuktan, Türk adaletinden korkmayın. Haklıysanız sonunda istediğiniz olacak. Hukuka meydan okuyarak, sokağa davetiye çıkararak ülkeye örnek olamazsınız, iktidar alternatifi olamazsınız. Eğer Türkiye bir hukuk devleti olacaksa, demokrasiyi daha da ileriye götürecekse en önce siz örnek olacaksınız. Gideceksiniz, davet edilen yerde savunmanızı, ifadenizi vereceksiniz. Ondan sonra da sen sağ, ben selamet. Onun için kimse provokatif hareketlere girişmesin, kimse kendisini Türk adaletinden daha üstün görmesin."

AK Parti olarak 15 yıldır millete verdikleri her sözü yerine getirmenin huzuru ve mutluluğu içinde olduklarını belirten Yıldırım, AK Parti'nin kendini yenileyen, değişen şartlara, ülkenin ihtiyaçlarına göre durumdan vazife çıkarıp gücünü millete hizmet olarak dönüştüren bir kadroya sahip olduğunu kaydetti.

Yıldırım, teşkilat üyelerine çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

(Bitti)

Haber Ara