Dolar

32,3624

Euro

34,6717

Altın

2.416,44

Bist

10.087,35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 11:37:28

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
KEMAL KARADAĞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının 5233 Sayılı Kanun'dan faydalanmasına ilişkin yanlış algıların var olduğunu belirterek, "Son gar olayındaki iki canlı bombanın 102 kişiyi öldürmüş olması, canlı bomba olarak hunharca bir katliama imza atmış olması nedeniyle, buradaki mağdurlar da bu kanundan faydalanacaklar. Sanki yeni çıkmış bir kanun gibi Türkiye'de bu PKK'yı tutanlar, HDP'yi tutanlar veyahutta illegal partileri, illegal örgütleri tutanlara da onların bayraklarıyla naaşları, cenazeleri kaldırılanlara maaş verilecekmiş gibi bir algı oluşturmak doğru değil" dedi.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 5233 Sayılı Kanunu istismar edenlerin bulunduğunu belirterek, söz konusu kanunun 2004 yılında çıktığını ve bu kanunla ilgili 2014 yılında da yönetmelik hazırlandığını ifade etti.

Selçuk Özdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'de vatandaşlar zaman zaman terör mağduru oldular. Anafartalar'da bomba patladı, İstanbul'da bombalar patladı. Vatandaş oturuyor, oturduğu yerde bir terörist can kaybına sebebiyet veriyor, mal kaybına veyahutta uzuvlarının birkaç tanesini kaybetmesine sebebiyet veriyor. Bu kanunu Meclis çıkartmıştı. Son gar olayındaki iki canlı bombanın 102 kişiyi öldürmüş olması, canlı bomba olarak hunharca bir katliama imza atmış olması nedeniyle, buradaki mağdurlar da bu kanundan faydalanacaklar. Sanki yeni çıkmış bir kanun gibi Türkiye'de bu PKK'yı tutanlar, HDP'yi tutanlar veyahutta illegal partileri, illegal örgütleri tutanlara da, onların bayraklarıyla naaşları, cenazeleri kaldırılanlara maaş verilecekmiş gibi bir algı oluşturmak doğru değil."

- "Kesinlikle, 'şehitlik veriliyor' gibi algılar gerçeklerin önüne geçilmek adına yapılıyor"

Türkiye'de kanunlardan herkesin faydalanabileceğinin altını çizen Özdağ, "Kanun Türkiye'de yaşayan 80 milyona şamildir" dedi.

Özdağ, "Kürt de olsa, Türk de olsa bu kanundan faydalanır. Alevi de olsa Sünni de olsa faydalanır. Hristiyan da olsa Müslüman da olsa bu kanundan faydalanır. O nedenle bu konuyu istismara kalkışmak doğru değildir" diye konuştu.

Bu kanunun 2004 yılında çıkarıldığını, yönetmeliğinde hemen hazırlandığını anlatan Özdağ, şu bilgileri verdi:

"O nedenle Türkiye'nin tamamında herhangi bir terör mağduru olan sivil vatandaşımız varsa, Sivil Terör Mağdurları Kanunu'ndan istifade edecekler. Bunlarla ilgili de düşük maaşlar veya düşük tazminatlar var. Öyle şehitlerimiz ve gazilerimizle ilgili 2 bin 300 lira, 3 bin lira gibi maaşlar değil. Bunlara da şehitlik, gazilik unvanları da verilmiyor. Kesinlikle, 'şehitlik veriliyor' gibi algılar gerçeklerin önüne geçilmek adına yapılıyor. AK Parti'yi vurmak, iktidarı vurmak, seçime giderken buradan AK Parti'yi yıpratmak adına yapılıyor. Doğru değil. Bu kanun herkese şamildir."

Haber Ara