Dolar

32,3151

Euro

35,0342

Altın

2.453,02

Bist

10.179,97

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer:

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 17:41:33

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer:
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, 1 Kasım seçim sonuçlarının ekonomiye etkisine ilişkin, "Türk lirasının dolar karşısında 7 Haziran seçimleri sonrası yaşadığı değer kaybının spekülatif olduğu, 1 Kasım seçimleriyle açıkça görülmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Koçer, yazılı açıklamasında seçmenin istikrardan yana oy kullandığını belirterek, "7 Haziran'dan bu yana Türkiye'nin ekonomik kazanımlarını korumak adına çok büyük çaba gösteren AK Parti, vatandaşlarımızın istikrar mesajını en iyi şekilde değerlendirecektir" ifadesini kullandı.

Seçim sonucunun gerek dünya gerekse uluslararası kredi kuruluşları nezdindeki önemine işaret eden Koçer, şunları kaydetti:

"Türk lirasının dolar karşısında 7 Haziran seçimleri sonrası yaşadığı değer kaybının hep söylediğimiz gibi spekülatif olduğu da bu seçimle açıkça görülmüştür. Kamu borcu ve Merkez Bankası rezervleri ile bütçe açığı, cari açık gibi verilere bakıldığında söz konusu değer kaybının bir realitesi olmadığının görülmesine karşın, bazı çevrelerin algı operasyonlarını hız kesmedi. Seçim gecesinden itibaren düşen döviz fiyatları, piyasa faizlerinin gerilemesi, borsanın pozitif reaksiyon vermesi ekonomik istikrar için siyasi istikrarın önemli olduğunu ve istikrar için seçilen siyasi adresin ne kadar doğru olduğunu gösterdi."

- "İş dünyasının tedirginliği bitti"

İş dünyasının önünü görme konusundaki tedirginliğinin bittiğini aktaran Koçer, "Ülke olarak çok zaman kaybettik. Enerjimizi boşa harcadık. Önümüzdeki 4 yılda büyüme ve istihdam yaratma politikaları ile yeni ekonomik programlar hızla gündemde yerini alacak, hayata geçirilecektir. Yeni Anayasa çalışması yıllardır ısrarla üzerinde durduğumuz bir konudur. Bu yeni dönemde yeni bir anayasanın hayata geçmesi Türkiye'nin ekonomik büyümesine fevkalade katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin rekabet gücü artacaktır" ifadelerini kullandı.

- Sanayiciler huzur, barış ve istikrar diledi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu da seçim sonuçlarının huzur, barış ve istikrar getirmesi dileğinde bulundu.

Beş aylık belirsiz bir dönemin ardından vatandaşların tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyduğuna işaret eden Nakıboğlu, "Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak ülke geleceğini düşünmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde 13 yıldır ekonomide çok önemli adımların atıldığını ifade eden Nakıboğlu, elde edilen kazanımların daha ileriye götürme zamanın geldiğinin altını çizdi.

Haber Ara