Dolar

32,2442

Euro

34,6638

Altın

2.400,53

Bist

10.247,75

Ak Parti Aydın milletvekili Erdem: Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 'AGC Soruyor' etkinliğinin konuğu AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı Ömer Özmen ve Efeler ilçe Başkanı Aytaç Arslan oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 16 Nisan'da yapılacak referandumun öneminden söz ederek, '16 Nisan Türkiye'de çift başlılığın ortadan kalması, koalisyon ve darbelerin sona ereceği gündür. Bunun yanında Cumhuriyet, demokrasi ve Bayrak kimsenin tekelinde değildir. Bu mille

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 13:49:19

Ak Parti Aydın milletvekili Erdem: Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir
Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği "AGC Soruyor" etkinliğinin konuğu AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı Ömer Özmen ve Efeler ilçe Başkanı Aytaç Arslan oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 16 Nisan'da yapılacak referandumun öneminden söz ederek, "16 Nisan Türkiye'de çift başlılığın ortadan kalması, koalisyon ve darbelerin sona ereceği gündür. Bunun yanında Cumhuriyet, demokrasi ve Bayrak kimsenin tekelinde değildir. Bu milletin ortak değerlerine kimse kendi malı gibi görmesin" dedi.

Siyasete ortaokul 3. Sınıfta iken 1979 yılında amcası ile Kuşadası'nda katıldığı kongreden sonra başladığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, o günden bu yana siyasetin içinde yer aldığını ancak 94 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye'nin en büyük ilerlemeyi tek partili iktidarlar döneminde kaydettiğini söyledi. Erdem "Bugün şirketlerin bile durum değerlendirmesi yapıyorsa ülkelerin de durum değerlendirmesi yapması elzem hale gelmiştir. Bu ülkenin geleceği için mutlaka bir yol haritası belirlememiz lazım" diyerek Türkiye'nin gelişip kalkınması için 16 Nisan'da 'Evet' beklediklerini ifade etti.

"Yaşananlar Osmanlı'ya yapılan oyunların devamı niteliğinde"

Bugün yaşananlara bakıldığında tarihin tekerrürden ibaret olduğunun görüleceğini ve Osmanlı Devletine karşı oynan oyunların aynısının Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı oynanmaya kalkıldığını ifade eden Milletvekili Mehmet Erdem, "Senaryo aynı oyuncular farklı. Dünyadaki değişimi hissetmemiz gerekiyor. Değişim rüzgarlarının önünde savrulmak yerine yön vermek lazım. Bunun için 16 Nisan'ı bir dönüm noktası ve hedefe ulaşma günüdür. Maalesef 94 yıllık cumhuriyet tarihimizde 65 hükümet kurulmuş. Bunlardan 34 hükümetin ömrü 1 yıldan az, 13 hükümetin ömrü de 2 yıldan az. Post modern darbeler, muhtıralar, çift başlılık bu ülkenin gelişmesinde en büyük engeller olmuştur. Bu nedenle 16 Nisan bir dönüm noktası ve hedefe ulaşma günüdür" diye konuştu.

Referandum gündeme geldiğinde CHP'nin kendilerini 'vatana ihanet' ile suçladığını dile getiren Erdem, "Önce rejim değişikliği ve vatana ihanet ile suçlandık. Merhum Menderes'e söylenenler bize de söylendi. Bu durum CHP'nin taktiği idi. Alanlarda çalışıyoruz. Kararsızların kararı 'evet'e döndü. Şunu herkes bilmeli ki; Cumhuriyet, demokrasi Bayrak kimsenin tekelinde değildir. Demokrasinin sahibi millettir. Milletin kararını özümseyip hazmetmek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşan Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan da çalışmalarından söz edip muhalefetin yalan ve iftira söylemlerinde bulunduklarını ileri sürerek "Muhalefetin söylemleri 'hayır' cephesinin çaresizliğini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandılar.

Haber Ara