Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AK Parti Ankara Milletvekili Mallı:

AK Parti Ankara Milletvekili Mallı:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 23:01:12

AK Parti Ankara Milletvekili Mallı:
AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin, "Bu seçim bizim istiklal, çocuklarımızın da istikbal mücadelesidir" dedi.

Mallı, dayısının oğlu, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlardan Mainz 05 forması giyen milli futbolcu Yunus Mallı'nın düğün törenine katılmak için bulunduğu Almanya'nın Kassel kentinde, AA muhabirine seçim öncesi değerlendirmede bulundu.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Mainz ve Kassel kentlerinde seçim çalışmaları yaptıklarını anlatan Mallı, 1 Kasım seçimlerinin kişilerin değil, milletin kader seçimi olduğunu vurguladı.

Anayasa ve yasa değişiklikleri ile yurtdışındaki vatandaşların Türkiye'nin yönetimine katılmasının yolunu açtıklarını hatırlatan Mallı, "Dünyanın dört bir yanında milyonlarca soydaşımız, vatandaşımız gönlündeki partiye oyunu rahatça veriyor, demokratik katılımı yaygınlaştırıyor, güçlendiriyor" diye konuştu.

Bir AK Parti Milletvekili olarak Almanya'ya gelip seçim propagandası yaptığına dikkati çeken Mallı, "Eskiden böyle şeyleri hayal dahi edemezdik. AK Parti'nin yenilikçi, demokrasiyi güçlendiren atılımları, yöntemleri bize bu imkanları sağlıyor" değerlendirmesini yaptı.

Mallı, seçimlerinden tek başlarına iktidar çıkacaklarına inandığını dile getirerek, "Bu seçim milletimizin istiklal, çocuklarımızın da istikbal mücadelesidir" dedi.

Yurtdışında yaşayan Türklere seçim sonrası bir müjdelerinin olduğunu dile getiren Mallı, "Şimdi bir hayalimiz daha var. O da inşallah yakın bir zamanda yurtdışındaki vatandaşlarımız TBMM'ye kendi temsilcilerini de gönderecekler. 1 Kasım seçimlerinde Allah'ın izni, milletimizin de teveccühüyle tek başımıza iktidar olduğumuzda bununla ilgili anayasal ve yasal düzenlemeleri de yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara