Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ağlayarak geldikleri Hakkari'de sevgiyle karşılaştılar

Ağlayarak geldikleri Hakkari'de sevgiyle karşılaştılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 11:07:23

Ağlayarak geldikleri Hakkari'de sevgiyle karşılaştılar
MESUT VAROL - Son günlerde artan terör olaylarıyla gündeme gelen Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanan ve yöreye tedirgin gelen öğretmenler, halktan gördükleri ilgi ve sevgi karşısında mutluluklarını gizleyemiyor.

Büyük tedirginlik yaşayarak geldikleri Yüksekova'da vatandaşların yerleşme konusunda kendilerine her türlü yardımı sağladıklarını aktaran öğretmenler, hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtiyor. Yöre halkının misafirperverliği sayesinde ilçede yabancılık çekmediklerini anlatan öğretmenler, burada mutlu olduklarını ifade ediyor.

Öğretmenler, bazı imkansızlıklara ve ailelerinden uzakta olmalarına rağmen Yüksekova'da çocuklara iyi bir gelecek sunmak adına özveriyle çalışıyor.

İstanbul'dan Yüksekova'ya gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Neval Aktaş, AA muhabirine, bölgeye ön yargıyla geldiğini belirterek, gördüğü ilgi karşısında mutlu olduğunu söyledi.

Yüksekova'ya atandığını öğrendiğinde çok üzüldüğünü anlatan Aktaş, "Buraya geleceğimi hiç beklemiyordum çünkü ailemin yaşadığı İstanbul'a çok uzak bir yer. Atama haberini ilk duyduğumda ailece çok üzüldük ve gelmeyi düşünmedim ama daha sonra gelmeye karar verdim. Geldiğimde de gördüm ki insanların anlattığı gibi kötü bir yer değil. İyi ki gelmişim ve iyi ki buradayım" diye konuştu.

Aktaş, Hakkari halkının çok misafirperver olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İnsanlar geldiğim günden beri çok sıcak, çok ilgililer, esnafı mükemmel, hepsini çok sevdim. Saygılı ve çok misafirperverler. Bize hiç yabancı gibi davranmadılar, misafir olduğumuzu hiç hissettirmediler. İnsanların bu sıcak ilgisi beni buraya daha çok çekti ve burayı daha fazla sevmemi sağladı. Geldiğim için çok mutluyum, hiç pişman değilim. Meslektaşlarımızın bazıları burayı farklı gördükleri için gelmediler ama gerçekten pişman olacaklar."

Gaziantepli İngilizce Öğretmeni Merve Datkıraner de Hakkari'nin yansıtıldığı gibi kötü bir tablosu bulunmadığını ifade etti. Halkın çok sıcak ve yardımsever olduğunu, öğretmenlere karşı da özel ilgi gösterdiğini vurgulayan Datkıraner, "Eminim batıda bir yere atanmış olsam bu kadar ilgi görmezdim. Buralarda öğretmenlere saygı ve ilgi başta olmak üzere farklı bir bakış acısı var. Çekinerek geldik ama çok mahcup olduk. Öğretmenleri sıkıntıya sokacak bir olayla karşılaşmadım" diye konuştu.

- "Ekmeğimizi onlarla her zaman bölüşürüz"

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir de bölgeye atanan öğretmenlere evlerinin kapılarını sonuna kadar açtıklarını söyledi.

Bölge halkının öğretmenlere karşı özel bir ilgisi olduğunu belirten Özdemir, "Misafirperverlik, bu halkın gelenek ve göreneklerinde var. Hakkari halkı da misafirperver yönüyle tanınıyor. Dışarıdan buralara gelen her vatandaşımıza kapılarımız açıktır. Ekmeğimizi onlarla her zaman bölüşürüz. Bu nedenle esnafımız gelen her öğretmenle özel ilgileniyor. En ufak bir ihtiyaçları olursa gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Hakkari'nin yansıtıldığı gibi olumsuz bir yer olmadığına dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Ataması buraya çıkıp da gelmeyen öğretmenlerin durumunu anlıyoruz çünkü onlar sadece medyadan buraları takip ediyorlar. Halbuki buralar çok kadim topraklar, halkı çok misafirperver. O açıdan hiç korkmadan ve en küçük bir endişe duymadan buralara gönül rahatlığıyla gelebilirler. Onları evlerimizde misafir ediyoruz. En ufak bir yabancılık yaşamazlar. Bu çocukların onlara ihtiyacı var. Çankaya'da eğitim gören bir öğrenci ile burada eğitim gören bir çocuk arasında hiçbir fark yoktur. Onların okumaya ihtiyacı var. Bu nedenle öğretmenlerimizin yeri her zaman başımızın üstündedir."

Haber Ara