Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı

AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 00:39:47

AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısı için geldiği Belgrad'da, Malta Dışişleri Bakanı George Vella, Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri Paul Richard Gallagher, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Çavuşoğlu, Maltalı mevkidaşı Vella ile yaptığı görüşmede Malta'nın Ankara'da büyükelçilik açma planına desteğini dile getirerek Vella'yı Türkiye'ye davet etti.

İkili ilişkilerin yanı sıra karşılıklı ticaretin artırılması hususunda görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ve Suriye krizi nedeniyle yaşanan göç krizi konuları da gündeme geldi. Görüşmede, Libya'daki gelişmeler ve ülkedeki durumun bölgeye etkisi de ele alındı.

Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri Paul Richard Gallagher'le yaptığı görüşmede ikili ilişkileri ele alan Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile de kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile yaptığı görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra sığınmacı krizi ve enerji konularının gündeme geldiği öğrenildi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Konseyi toplantısının ardından Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in toplantıya katılan konuklar onuruna verdiği resmi akşam yemeğine katıldı.

Haber Ara