Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ağaç İşleme Makineleri Fuarı

Ağaç İşleme Makineleri Fuarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 11:06:39

Ağaç İşleme Makineleri Fuarı
Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Erol, "Sektör son 15 yıllık dönemde üretimini yüzde 200, ihracatını yüzde 760, ithalatını ise yüzde 370 artıran bir başarı grafiği çizdi" dedi.

Erol, "28. Ağaç İşleme Makinesi, Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı"nda yapılan değerlendirme toplantısında, sektöre ilişkin bilgiler verdi.

Fuarın, ağaç işleme makineleriyle ilgili iş kollarının Türkiye ve Avrasya'da en büyük ihtisas fuarı olma başarısını yakaladığını belirten Erol, fuarın 28 yıldır istikrarlı bir biçimde büyüdüğünü, bu yıl ilk kez AİMSAD iş birliğiyle yapıldığını söyledi.

Erol, "Fuar, sektörün gelişimiyle orantılı büyüyor ve büyümesini sürdürüyor. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha yukarılara çıktığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörünün son 15 yılda rekor büyümeye imza attığını anlatan Erol, "Geçmişten getirdiği tecrübeyi teknolojiyle birleştirerek yıllar içinde birbirini katlayan büyüme rakamlarını hayata geçiren sektör, son 15 yıllık dönemde üretimini yüzde 200, ihracatını yüzde 760, ithalatını ise yüzde 370 artıran bir başarı grafiği çizdi" diye konuştu.

Erol, sektörün 2014 yılında yaklaşık 190 milyon dolar olan üretimi ile Avrupa pazarından yüzde 4 pay aldığını anımsatarak, "Gelişen sektörümüz sadece iç pazara 300 milyon dolara yaklaşan satışıyla değil dünyanın birçok ülkesine yaptığı 83 milyon dolarlık makine ihracatıyla da adından söz ettiriyor" bilgilerini paylaştı.

Üniversite-sanayi iş birliği için AİMSAD olarak geliştirdikleri projelere değinen Erol, sanayi üretiminde mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkati çekti.

Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu ise fuarı ilk 2 günde 5 bin 500 yabancı konuk olmak üzere toplam 48 bin 200 kişinin gezdiğini kaydetti.

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Tarlabaşı da 10-14 Ekim'de gerçekleşen fuara katılımın yoğun olduğunu belirtti.

AİMSAD dergisini sanal ortama taşıdıklarını da aktaran Tarlabaşı, fuara 45 farklı şehirden 90 odanın iş birliğiyle 6 bine yakın ziyaretçi geldiğini, Ekonomi Bakanlığı tarafından da 7 farklı ülkenin satın alma heyetlerinin fuarı gezdiğini dile getirdi.

Değerlendirme toplantısında AİMSAD'ın komite başkanları yıl içinde yaptığı çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.

Haber Ara