Dolar

32,2312

Euro

35,0117

Altın

2.447,60

Bist

10.677,49

Afrikalı 3 ekonomi topluluğu arasında anlaşma

Afrikalı 3 ekonomi topluluğu arasında anlaşma

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 19:38:17

Afrikalı 3 ekonomi topluluğu arasında anlaşma
Afrika Birliği, 3 ekonomi topluluğu olan EAC (Doğu Afrika Topluluğu), Güney ve Doğu Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve The Sadat Group arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Yardımcısı Erasrus Mwencha, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlediği basın toplantısında, Afrika Birliği Dışişleri Bakanları'nın bugün basına kapalı görüşmeler yaptığını ve görüşmelerde, kıtayı ingilendiren projelerin masaya yatırıldığını, projelerinin finansı, serbest ticaret bölgesi, ulaşım için altyapı meselelerinin ele alındığını belirtti.

EAC, COMESA ve Mısırlı yaklaşık 10 şirketin çatı kuruluşu The Sadat Group'un, aralarında ekonomi alanında anlaşma sağladığını kaydeden Mwencha, anlaşmanın içeriğine ilişkin bilgi vermezken, durumdan memnun olduğunu dile getirdi.

Mwencha, perşembe günü Afrika Birliği üye ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısı düzenleneceğini, 10 yılın planlamasının ele alınacağını, temel öncelikler için stratejiler belirleneceğini ve birliğin çalışmalarının iyileştirilmesi amacıyla önerilerin masaya yatırılacağını ifade etti.

Mwencha ayrıca, 13 Haziran'da Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Zirvesi'nin devlet başkanları düzeyinde Johannesburg'daki Kongreler Salonu'nda toplanacağını aktardı.

Haber Ara