Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ADD Akçaabat Şube Başkanı Başkanı Bölükbaşı istifa etti

ADD Akçaabat Şube Başkanı Başkanı Bölükbaşı istifa etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 17:39:04

ADD Akçaabat Şube Başkanı Başkanı Bölükbaşı istifa etti
Trabzon'daki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akçaabat Şube Başkanı Cengiz Bölükbaşı, ADD'ye üye olan başörtülü genç bir kıza "üye kimlik kartı" verilmediği gerekçesiyle görevinden ve ADD üyeliğinden istifa etti.

Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, yıllardır verdiği demokrasi ve özgürlük mücadelesinde birçok badire atlattığını ve bazen işsiz kaldığını belirterek, kendisi ile hareket eden dava arkadaşlarını yarı yolda bırakmadığını söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce ADD Akçaabat Şube Başkanlığına üye olmak isteyen başörtülü bir kişinin üyeliğini onayladığını, bunun ADD Genel Merkezince red edilmesi üzerine istifa etmeyi gündeme getirdiğini ancak genel merkezin görevine devam etmesini sağladığını anlatan Bölükbaşı, bu yılın başında ise Genel Merkez'de yaptığı görüşmelerde kendisine başörtülü üyelerin dernekte yer bulacağının söylendiğini aktardı.

Bölükbaşı, ardından başörtülü bir kişinin ADD'ye üyeliğini yaptıktan sonra onay için ADD Genel Merkezi'ne sunduklarını anlatarak, ADD Genel Merkezi'nin bu üyenin üyeliğini kabul ederek üye numarası verdiğini ancak üye kimlik kartı göndermemekte ısrar ettiğini anlattı.

Bu durumun onur kırıcı olduğunu dile getiren Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Bu onur kırıcı, ötekileştirci durumu üyeme izah etmem konusunda arsızca şahsıma telkinde bulunulmuştur. Buradan tüm Akçaabat özelinde Trabzon'a, Türkiye'ye sesleniyorum, başı açık bir yurttaşımıza görülmesi imkansız olan bir durumu sadece inançları gereği başını kapattı diye bir başörtülü arkadaşımıza reva göremem. Genel Merkezden kararın düzeltilmesi için haber beklerken genel sekreter bu konuda istediğinizi yapabilirsiniz diyerek konudan sıyrılmaya çalışmıştır. Özgürlük için yola çıktık diyeceksiniz ama özgürlüğü kendinize göre şekillendireceksin. Bu kabul edilir bir şey değildir. Özgürlük ya vardır ya yoktur, ortaya karışık Sezar salata değildir özgürlük. Hele inanç açısından."

Bölükbaşı, bu sebeple ADD Şube Başkanlığından ve ADD üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi.

ADD Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bölükbaşı'nın istifasını internetten öğrendiğini ve ADD'nin yeni tüzüğü gereği her şubenin Genel Merkeze karşı sorumlu olduğunu ifade ederek, Bölükbaşı'nın da Genel Merkeze karşı sorumlu olduğunu dile getirdi.

Olayın türbanlı bir genç kızın ADD'ye üyeliği ile ilgili olduğunu söyleyen Verep, "Daha önce de bir üyelik müracaatı vardı. Üyelik müracatını Genel Merkez türbanlı olduğu gerekçesiyle kabul etmemişti. Bölükbaşı sanırım burada ADD'ye karşı türban mücadelesi veriyor. Bir şube başkanı kendi Genel Merkezi ile kendince bir mücadele içinde" diye konuştu.

Haber Ara