Dolar

32,2602

Euro

35,0455

Altın

2.466,17

Bist

10.319,96

Adana'da kuyumcu kuryesinin gasbedilmesi davası

Adana'da kuyumcu kuryesinin gasbedilmesi davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 11:36:42

Adana'da kuyumcu kuryesinin gasbedilmesi davası
Kuyumcu kuryesinin, içinde 3 kilo 720 gram altın ve 13 bin 700 lira bulunan çantasını gasbettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 2 sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ramazan E. (20) ve Mahsun B. (21) ile avukatları hazır bulundu.

Mağdur Hacı Sabancı'nın katılmadığı duruşmada, sanıklardan Ramazan E. suçlamaları kabul etmeyerek, kuryeyi darbeden kişinin olayın asıl faili olduğunu ileri sürdü.

Adını bilmediği, "Eküri" diye hitap edilen kişinin firari olduğunu öne süren Ramazan E, şunları söyledi:

"Top sahasında otururken Eküri yanıma geldi ve 'Birazdan kuyumcu gelecek, elindeki çantasını alacağız' dedi. Kuyumcu gelince Eküri, onu tekmelemeye başladı, yere düştü. Çantayı bana verip uzaklaşmamı söyledi. Çantayı alıp eve gittim. Çantadaki altınları görünce korktum. Olduğu gibi bıraktım, zaten polis gelip çantayı aldı, beni de yakaladı."

Mahsun B. ise olay sırasında evde bulunduğunu, sesler üzerine babasıyla dışarı çıktığını savundu.

Ramazan E'nin, daha önceki ifadelerinde, olayı kendisiyle yaptığını söylemesine anlam veremediğini belirten Mahsun B, olay yerine gittiğinde kuryenin darbedilmiş olduğunu gördüğünü, 15 dakika sonra dedesine ait evde polisin kendisini gözaltına aldığını anlattı.

- Savcı, 10 ile 15 yıl hapis cezası talep etti

Bazı tanıkların da dinlendiği duruşmada savcı, sanıkların gasp suçundan 10 ila 15 yıl hapisle cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, avukatların mütalaaya karşı savunma için süre talebi üzerine duruşmayı erteledi.

Kahramanmaraş'tan Adana'ya gelen Hacı Sabancı (45), merkez Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde elindeki altın ve para dolu çantayı, kendisini darbeden 3 kişiye kaptırmıştı.

Sabancı'nın ihbarı üzerine, helikopter desteğiyle operasyon başlatan polis, Ramazan E. ve Mahsun B'yi yakalamış, içinde 3 kilo 720 gram altın ve 13 bin 700 lira olan çanta, tuvalette bulunmuştu.

Haber Ara