Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Adana'da hastanın mide ameliyatında ölmesine ilişkin dava

Mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla altışar yıla kadar hapsi istenen 2 doktor beraat etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-15 13:13:44

Adana'da hastanın mide ameliyatında ölmesine ilişkin dava
Adana'da, mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla altışar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 2 doktor beraat etti.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık doktorlar Atilla Akova ve Kemal Şişik katılmazken, ölen Fatih Besler'in yakınları Ferhat Besler, İstem Besler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulundan beklenen raporun geldiğini belirterek, raporda, "Mevcut verilerle kişide ameliyat sonrası gelişen bronkospazma (Küçük bronşların kas tabakasının daralmasıyla oluşan durum) yol açan sebep bilinemediğinden kişinin tespit edilen bu eksikliklerle ölüm olayı arasında illiyet bağı bulunup bulunmadığı hususlarında değerlendirme yapılamadığı oy birliğiyle mütalaa olunur." denildiğini belirtti.

Ölen Fatih Besler'in yakınlarının avukatı, raporun hiçbir şeyi yorumlamadığını belirterek, "Adli tıp adeta dalga geçiyor." dedi.

Sanıklardan Atilla Akova'nın olmaması gereken ameliyata girerek ölüme sebebiyet verdiğini, diğer sanık Kemal Şişik'in ise hastayı ölüme terk ettiğini iddia eden avukat, "Ölüm doktorların hatasından kaynaklanmıştır. Ölüm ortada bırakılmayacağından doktorların kusurları ile ilgili 5 veya 7 anestezi doktorundan oluşan bilirkişiden ek rapor alınması gerekmektedir." dedi.

Sanık avukatları ise bir doktorun hastasını ölüme terk etmesinin mümkün olmayacağını belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme hakimi, ek rapor talebini red ederek, 1. Adli Tıp İhtisas Kurulunun raporuna göre her iki sanık doktorun da beraatine karar verdi.

Fatih Besler'in yakınları ise kararı temyiz edeceklerini kaydetti.

Düğünlerde piyanistlik yapan Fatih Besler, 15 Aralık 2014'te mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmış, iddiaya göre mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hayatını kaybetmişti. Ameliyata giren doktorlar Atilla Akova ve Kemal Şişik hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılmıştı.

Haber Ara