Dolar

32,3311

Euro

34,7685

Altın

2.389,43

Bist

10.247,68

Adana'da hastanedeki oksijen sistemindeki sorun

Sağlık Bakanlığı:- 'İleri evre mide kanseri olan ve tedbir amaçlı başka bir hastaneye sevk edilen Muhammet Eco adlı hastanın hayatını kaybetmesi gaz kaçağı ile irtibatlandırılamaz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 18:39:05

Adana'da hastanedeki oksijen sistemindeki sorun
Sağlık Bakanlığı, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki gaz kaçağının Muhammet Eco adlı hastanın hayatını kaybetmesiyle irtibatlandırılamayacağını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, medyada "Hastanedeki gaz kaçağı sonrası bir kişi öldü" şeklinde bazı haberlerinin yer aldığı belirtilerek, şunlar aktarıldı:

"Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi reanimasyon yoğun bakımda ileri evre mide kanseri, akciğer ve kemik metastazı tanılarıyla solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilen 51 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed Eco adlı hasta, olay vuku bulduğunda tedbiren Adana Devlet Hastanesi yoğun bakıma nakledilmiş olup 26 Ağustos'ta vefat etmiştir. Merhum hasta, olay günü herhangi bir operasyon geçirmemiş ve anestezi almamıştır. Olay anı ameliyat edilen 6 hastadan biri de değildir."

Hastanedeki gaz probleminin ameliyathane bölümünde gerçekleştiğinin vurgulandığı açıklamada, olayla ilgili adli makamlarca ve Bakanlığın denetim elemanlarınca başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, olay sırasında ameliyat edilen hastaların durumunun iyi olduğu belirtilerek, "Hal böyleyken ileri evre mide kanseri olan ve tedbir amaçlı başka bir hastaneye sevk edilen Muhammet Eco adlı hastanın hayatını kaybetmesi gaz kaçağı ile irtibatlandırılamaz. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Olayın idari ve savcılık soruşturması devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haber Ara