Dolar

32,2601

Euro

35,0780

Altın

2.467,44

Bist

10.319,96

Adalet Bakanlığından 'Danıştay Tetkik Hakimi cezaevinde öldü' haberlerine yalanlama

Adalet Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında 'Danıştay Tetkik Hakimi M.T. (29) cezaevinde öldü' şeklinde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 20:32:16

Adalet Bakanlığından 'Danıştay Tetkik Hakimi cezaevinde öldü' haberlerine yalanlama
Adalet Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında "Danıştay Tetkik Hakimi M.T. (29) cezaevinde öldü" şeklinde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Danıştay Tetkik Hakimi M.T. (29) cezaevinde öldü" şeklinde yayınlanan ve gerçekleri yansıtmayan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan inceleme sonucunda; M.T. adında aynı ad ve soyada sahip iki eski hakim olduğu, M.T. adındaki bu iki eski hakimden birinin tutuklanarak Eskişehir H Tipi Ceza İnfaz Kurumuna konduğu, diğerinin ise ceza infaz kurumuna hiç girmediği anlaşılmıştır" denildi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ/ PDY kapsamında tutuklu bulunan M.T.'nin mantar tedavisi gördüğünün kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ/ PDY kapsamında tutuklu bulunan M.T kurumda mantar tedavisi görmektedir ve bu hastalığının dışında herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır ve hayattadır. Haberlerde iddia edildiği gibi M.T. adlı eski hakimin ceza infaz kurumunda öldüğü yönündeki haberler tamamen asılsızdır."

Haber Ara