Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara 'destek gösterisi'

Filistinli Avukatlar Sendikası Başkanı Ubeydat:- 'Açlık grevinde bulanan tutukluların talepleri uluslararası hukuk ve Cenevre Sözleşmesi ile tutarlıdır'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 15:41:53

Açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara 'destek gösterisi'
Batı Şeria'da onlarca avukat, İsrail hapishanelerinde 29 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla gösteri düzenledi.

Batı Şeria'nın El-Bire kentinde bulunan Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde biraraya gelen avukatlar, uluslararası toplumu harekete geçmeye ve tutukluların taleplerinin yerine getirilmesini içeren pankartlar taşıdı.

Filistinli Avukatlar Sendikası Başkanı Cevad Ubeydat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Açlık grevinde bulanan tutukluların talepleri uluslararası hukuk ve Cenevre Sözleşmesi ile tutarlıdır." ifadelerini kullandı.

Kızılhaç Örgütü ve uluslararası kurumlara söz konusu taleplerin yerine getirilmesi için sorumluluklarını üstlenmeleri ve İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunan Ubeydat, "İsrail'in ihlallerine karşı baskı uygulamaları için Arap ülkelerindeki parlamento ve sendikalara mesaj gönderdik." dedi.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek, tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Haber Ara