Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD'nin Hamas yöneticisi Hammad'ı terör listesine alması

ABD'nin Hamas yöneticisi Hammad'ı terör listesine alması

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 22:06:44

ABD'nin Hamas yöneticisi Hammad'ı terör listesine alması
Gazze'deki Filistin hükümetinin, bölgedeki yabancı vatandaşların güvenliği ve korunması için üzerine düşeni yerine getireceği bildirildi.

İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yazılı açıklamasında, ABD'nin Hamas yöneticisi Fethi Hammad'ı dün terör listesine almasından sonra Filistinli direniş gruplarından En-Nasır Salahaddin Tugayları'na bağlı bir komutanın yayımladığı videoda ABD vatandaşlarına "Gazze'ye girmeyin çünkü istenilmiyor." yönündeki açıklamasına işaret ederek bu açıklamalara karşı olduklarını ve hukuka aykırı gördüklerini aktardı.

Olayın ardından En-Nasır Salahaddin Tugaylarının, Bakanlığa bu tehditlerden haberdar olunmadığı yönünde beyanda bulunduğunu belirten Bezm, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı, hiç kimsenin Gazze'de güvenlik ve istikrara halel getirmesine, uyrukları ne olursa olsun vatandaşların tehdit edilmesine izin vermeyecektir. Bu tehdidi yapan kişiye yönelik gerekli yasal adımlar atılacaktır. İçişleri Bakanlığı, gerek Gazze'de ikamet eden gerekse bölgeye ziyaret için gelen yabancı vatandaşların güvenliği ve korunması için gereken sorumluluğu üstlenecektir."

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Hammad'ın "yabancı teröristler listesi"ne dahil edildiğini bildirerek "Hammad'ın Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde söz konusu makamı terör hücrelerinin çalışmalarını organize etmek için kullandığını" ileri sürülmüştü.

Hamas'tan 2006 seçimlerinde Filistin Yasama Konseyi üyesi seçilen ve 2009'da Gazze'deki hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Fethi Hammad, 1988-1994 yıllarında İsrail hapishanelerinde tutuklu kalmıştı.

ABD, Eylül 2015'te de Hamas yöneticilerinden Muhammed ed-Dayf, Yahya es-Senvar ve Ruhi Müşteha'yı de terör listesine eklemişti.

Haber Ara