Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza'nın veda ziyaretleri

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza'nın veda ziyaretleri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 12:45:11

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza'nın veda ziyaretleri
ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, görev süresi dolması nedeniyle Adana Ticaret Odası (ATO) ve Çukurova Gazeteciler Cemiyetini (ÇGC) ziyaret etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu başkanı Atila Menevşe ile görüşen Espinoza'nın, kentten ayrılmaktan büyük üzüntü duyduğunu söylediği belirtildi.

Espinoza'nın ziyarette, görev süresi içerisinde ABD'li firmaların Adana'da yeni yatırımlar gerçekleştirmelerine yönelik çaba gösterdiğini aktararak, "Bu yöndeki çalışmalarımızın önümüzdeki dönemde de meyvelerini vereceğine ve Adana ile ülkemiz arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Adana'dan ayrılmasının ardından bir yıl boyunca çalışmama kararı aldığını vurgulayan Espinoza, şunları kaydetti:

"Türkiye'den ayrılınca evime kapanacağım ve görev yaptığım süre içerisindeki gözlemlerime göre modern Türkiye ve Adana'nın doğru bir şekilde tanıtımına yönelik kitap hazırlayacağım. Çünkü, bu konudaki İngilizce kaynakların çoğunlukla önyargılara dayalı ve Türkiye hakkında olumsuzluklar içerdiğine tanık oldum. Hazırlayacağım kitapta, Türkiye hakkındaki olumsuz yargıların ortadan kaldırılabilmesi konusunda çaba harcayacağım. Özellikle tanık olma fırsatı bulduğum iki ülke arasındaki kültürel farklılıkları esprili bir şekilde anlatmayı planlıyorum."

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe'nin de Espinoza'nın görev süresi içerisinde iki ülke arasında son derece olumlu ilişkiler tesis etmeye yönelik gayretlerini takdirle izlediklerini anlattığı ifade edilen açıklamada, "Adana'daki tüm kurum ve kuruluşlarla, pozitif bakış açınızla son derece olumlu ilişkiler geliştirdiniz. Burada edindiğiniz deneyimleri, görev yapmak üzere gideceğiniz diğer ülkelerde de Adana ve ülkemiz menfaatlerine kullanacağınızdan eminiz. Sizleri inşallah önümüzdeki dönemlerde büyükelçi olarak görmeyi arzuluyoruz" değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

- ÇGC ziyareti

John L. Espinoza, veda ziyaretleri kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti.

Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Espinoza, Adana'nın misafirperverliğini çok beğendiğini, kebabını da çok sevdiğini vurgulayarak, kenti özleyeceğini dile getirdi.

Adana'yı birçok özelliğiyle ABD'nin Teksas eyaletine benzeten Espinoza, genel anlamıyla kenti sıcak ve kucaklayıcı bulduğunu belirtti.

Konsolos Espinoza, Türkiye'nin gelişmesi ve sorunların üstesinden gelmesi için güçlü bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu da savunarak, "Bunun da mümkün olduğunu düşünüyorum. 10 yıl içinde Türkiye birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetti" şeklinde konuştu.

ÇGC Başkanı Esendemir de Espinoza'ya bundan sonraki görevlerinde ve özel hayatında başarı dileklerini iletti.

Haber Ara