Dolar

32,2629

Euro

34,8235

Altın

2.425,51

Bist

10.109,55

ABD'deki kilise saldırısı

ABD'deki kilise saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 20:40:41

ABD'deki kilise saldırısı
ABD'de, Güney Carolina'nın Charleston kentinde kiliseye düzenlediği saldırıda 9 kişiyi öldürdüren Dylann Roof'un 9 ayrı cinayet ve ateşli silah bulundurma suçundan yargılanacağı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Charleston kentindeki Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'nde 9 kişiyi öldüren 21 yaşındaki Roof bugün mahkemeye çıkarılacak. Gözaltına alındıktan sonra suçunu itiraf eden Roof'un, 9 ayrı cinayet ve ateşli silah bulundurma suçundan yargılanacağı öğrenildi.

Öte yandan Güney Carolina Valisi Nikki Haley, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada olayın "bir nefret suçu" olduğunu belirterek, "Ölümcül saldırı için saldırgana kesinlikle ölüm cezası verilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Charleston Belediye Başkanı Joseph P. Riley da olay nedeniyle akşam kilise yakınındaki spor kompleksinde kurbanların anısına mum yakma töreni düzenleneceğini bildirdi.

Aralarında silah bulundurma yasası konusunda düzenleme yapılmasını isteyen Güney Carolina eyalet senatörü 41 yaşındaki Clementa Pinckney'in de bulunduğu 3 erkek ve 6 kadını öldüren Roof, olay yerinin yaklaşık 400 km uzağında Kuzey Carolina'nın Shelby kasabasında trafikte aracında yakalanmıştı.

Saldırıda 45 kalibrelik tabanca kullandığı açıklanan Roof'un silahı doğum günü hediyesi olarak verilen parayla satın aldığı belirtildi.

Siyahilerin dünyayı ele geçirmekten korktuğu için eylemi gerçekleştirdiğini açıklayan Roof'un daha önce uyuşturucu bulundurma suçu işlediği ve alışveriş merkezine girmesinin yasaklandığı öğrenildi.

Haber Ara