Dolar

32,2286

Euro

35,1685

Altın

2.478,99

Bist

10.158,63

ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı

ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 18:00:09

ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı
ABD'de ADP özel sektör istihdamı kasımda 217 binle beklentinin üstünde gerçekleşti.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü kasımda 217 bin kişiye daha iş imkanı sağladı. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi 190 bin düzeyindeydi.

Bu arada, ekim ayı özel sektör istihdamı 182 binden 196 bine revize edildi.

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi, beklentileri aşan veriye ilişkin olarak "İstihdam artışı gücünü ve istikrarını koruyor. Mevcut istihdam yaratma hızı işgücündeki artış için gerekli olanın iki katı. Ekonomi hızla tam istihdama yaklaşıyor ve bu seviyeye gelecek yazdan önce ulaşacaktır" değerlendirmesini yaptı.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ahu Yıldırmaz ise "Hizmet sektöründeki işe alımların hazirandan bu yana en büyük artışı göstermesi kasımda istihdamı yükseltti. Artışta, genel olarak ticari hizmetler pozisyonları etkili oldu" açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan, analistler, ülkede cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamlarının kritik olduğunu belirtirken, benzer sonuçların ABD Merkez Bankası'na (Fed) bu ayki toplantısında faiz artışına başlamak için yeşil ışık yakacağını öngörüyor.

Haber Ara