Dolar

32,2881

Euro

34,7939

Altın

2.408,57

Bist

10.257,12

ABD'de AK Parti seçim irtibat bürosu açıldı

ABD'de AK Parti seçim irtibat bürosu açıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 14:21:57

ABD'de AK Parti seçim irtibat bürosu açıldı
ABD'de Türklerin en yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan New Jersey'in Paterson şehrinde, AK Parti seçim irtibat bürosu açıldı.

Açılışta kurdeleyi kesen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, burada yaptığı konuşmada, Kanada programı dolayısıyla Kuzey Amerika'ya geldiğini ve ABD'deki Türklerden gelen özel istekler nedeniyle programına Chicago ve New York'u da ilave ettiğini söyledi.

Konuşmasında önceki seçimlere göre ABD'de çok daha hareketli bir seçim heyecanı yaşandığını ve bunun da 1 Kasım'da sandığa yansıyacağını ifade eden Berber şöyle konuştu:

"Bu seçimler Türkiye'de son derece yumuşak profilde gidiyor. Birçok yerde partiler seçim bürosu açmıyor bile. Ama 7 Haziran'daki seçime göre burada ve Kanada'da insanları hareketli gördük. Çok daha hareketli, heyecanlı seçim coşkusu yaşanıyor. Bu seçim bürosu da onun bir göstergesi. Geçen seçimde burada bir seçim bürosu olmadığına ve bu yıl olduğuna göre demek ki bu sefer çok daha hızlı bir çalışma, hazırlanma var. İnşallah bunun sandığa yansıyacağını umuyorum."

Oy kullanmanın, bir seçme hakkı olmasının dışında aynı zamanda görev olduğunu belirten Berber, "Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar vereceğiz" diyerek vatandaşların sandığa gitmelerini istedi.

- "Teröre karşı kararlılığımız sürecek "

Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Berber, şunları kaydetti:

"Kararlılığımızı gördüler, bu işin artık kökünün kazınacağını anladılar, şimdi tek taraflı bir şekilde ateşkes yapalım diyorlar. Yok öyle bir şey. Ateşkes yok. Silahlar bırakılıp gömülünceye kadar bu iş bitmeyecek. Kararlılığımız sürecek. Son zamanlarda Ortadoğu'daki gelişmeler yüzünden 'acaba Türkiye'ye bir şey mi olacak' diyorlar. Türkiye'ye bir şey olmaz arkadaşlar. Onun için siz Türkiye'den binlerce kilometre ötede rahat olun. "

- ABD'deki Türk vatandaşları sandık başında

1 Kasım'da yapılacak 26. dönem milletvekili seçimleri için ABD'de yaşayan Türk vatandaşları bugün oy vermeye başlıyor. 25 Ekim'e kadar devam edecek oy verme işlemleri, saat 10.00 ile 19.00 arasında Washington, New York, Los Angeles, Houston, Miami, Boston ve Chicago'da toplam 200 sandıkta yapılacak.

ABD'deki Türk vatandaşları ilk defa 2014 Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmıştı. 7 Haziran'daki milletvekili seçimlerinde oy verme işlemleri ise randevu sistemiyle gerçekleştirilmişti.

New Jersey'de yaşayan Türk vatandaşları oylarını New York Başkonsolosluğundaki sandıklarda kullanacak. New York'ta oy kullanma hakkına sahip toplam 35 bin 80 Türk seçmen bulunuyor.

Haber Ara