Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 19:26:03

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Kooperatif Başkanı Mustafa Silahyürekli tarafından karşılanan Bozkır, taksiciliğin en zor mesleklerden biri olduğunu, taksicilerin birçok sorunla aynı anda baş etmek zorunda kaldığını söyledi.

Taksicilerin bir anlamda kamu hizmeti gördüğünü aktaran Bozkır, Türkiye'nin havasını solumak için taksiye binerek esnafla sohbet etmeyi tercih ettiğini anlattı.

Bozkır, hükümetin taksici esnafına sağladığı kolaylıkları hatırlatarak, "Şoför esnafımızın can ve mal güvenliği diğer sorunumuzdur. Konuşmalarımızda gündeme gelen en önemli konulardan biriydi. Çok da nahoş durumlar oldu. Bazı kardeşlerimiz canını kaybetti, malından oldu. Devletin de en önemli önceliği sizin can güvenliğiniz" diye konuştu.

Bozkır, AK Parti öncesi ve sonrası Türkiye'yi kıyasladığı konuşmasında, şunları söyledi:

"Cumhuriyet döneminde taksici esnafa sağlanan kredilerden 63 bin 500 kişi yararlanmıştı. Bugün ise 330 bin kişi bundan yararlanmış durumda. Bu çok önemli bir rakam. 53 milyon lira bir kredi sağlanmışken, bu rakam bugün 14 milyar liraya ulaşmış vaziyette. Bu da bu yıl sonunda 15 milyara ulaşması bekleniyor. Verilen miktar 5 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Bir anlamda sizlerin ilk fırsatta ihtiyacınız olan kredilerin devlet tarafından size verilmesi sağlandı. İnşallah önümüzdeki dönemde sorunlarınıza çok daha fazla devlet karşılığı verilmesi hepimizin arzusu."

Genel seçimlerin önemine vurgu yapan Bozkır, seçimlerde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karar verileceğini aktardı.

Bozkır, istikrara dikkati çekerek, güven ve huzur ortamının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin ekonomik alanda bütün rakamları üçe katladığını ifade eden Bozkır, bu sonuçta herkesin katkısı olduğunu söyledi.

Seçimde 54 milyon insanın oy kullanacak olmasının demokratik zenginlik olduğunu aktaran Bozkır, "Bu seçimde herkes oyunu kullanmalı. Siz kullanın, komşunuza kullandırın. Bu seçimde muhakkak oyumuzu kullanmamız gerekir" dedi.

- Şişli'de "Sevgi Yürüyüşü"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, kooperatif ziyaretinin ardından partisinin Şişli'deki seçim noktasını ziyaret etti. Burada vatandaşlara fotoğraf çektiren Bozkır, seçmenlere hitap etti.

Bozkır, Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği bir seçimin arifesinde olunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de sağlık hizmetleri insanların canından bezdiği, ameliyat günü aldığında o güne erişemeyip sizlere ömür olduğu, eczanelerin peşinden koşup ilaçlarını aylarca alamadığı bir Türkiye mi olacak, pırıl pırıl hastanelerde insan olma onurunu yaşadığımız, ilaç sıkıntısı çekmediğimiz bir Türkiye mi olacak? Bunların kararını verirken, başka bir husus da var, Türkiye, demokrasi de ve insan haklarında ulaştığı özgürlükleri ileriye mi götürecek yoksa böyle bir toplantı yaptığımızda toplantıda bulunduğu için bir daha buralara gelemeyen insanlarla dolu bir Türkiye mi olacak? Öteki kavramı da Türkiye'de hiç olmayacak."

Konuşmasının ardından partililerle "Sevgi Yürüyüşü"ne başlayan Bozkır, aynı alandaki CHP ve Vatan Partisi stantlarına uğrayarak, buradaki vatandaşlara karanfil verdi.

Bozkır, beraberindekilerle Pangaltı'ya kadar yürüyerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Sevgi Yürüyüşü'nde Bozkır'a, AK Parti milletvekili adayı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti İlçe Başkanı Şeref Sezgin de eşlik etti.

Haber Ara