Dolar

32,2760

Euro

34,7950

Altın

2.408,62

Bist

10.294,16

AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına tepkiler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:'AB Adalet Divanı dini sembolleri değil, Müslümanlığı yasaklamaktadır. Yasakçı zihniyet bilmelidir ki inancımızı yaşamamızı hiç kimse engelleyemez. İnancımızın en küçük detayını bile yasaklamaya kalkan mahkemeleri asla ve asla tanımayacağız'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 15:23:40

AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına tepkiler
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına tepki göstererek, "AB Adalet Divanı dini sembolleri değil, Müslümanlığı yasaklamaktadır. Yasakçı zihniyet bilmelidir ki inancımızı yaşamamızı hiç kimse engelleyemez. İnancımızın en küçük detayını bile yasaklamaya kalkan mahkemeleri asla ve asla tanımayacağız." ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Adalet Divanının, Belçika ve Fransa'da başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için işten atılan iki Müslüman kadın ile ilgili açılan davada, başörtülü işçilerin aleyhine karar verdiğini anımsattı.

Kararın son zamanlarda Avrupa'da alışılagelen faşist tutumlara paralel olduğunu belirten Ali Yalçın, şunları kaydetti:

"İnsan haklarını ve özgürlükleri evrensel düzeyde teminat altına almak için oluşturulan uluslararası mahkemelerin asli ve öncelikli görevi temel hak ve özgürlükleri evrensel hukuka uygun olarak korumak, bu hak ve özgürlükleri hiç kimsenin veya devletin insafına bırakmamaktır. AB Adalet Divanı ise bu kararıyla hem kuruluş amacına aykırı bir karar vermiş hem de kuruluş misyonunda bağlı olduğu evrensel hukuk kurallarını çiğnemiştir. Bu kararla adaleti değil, zulmü tesis etmiştir. AB Adalet Divanı değil, 'AB Zulüm Divanı' olmuştur."

Tesettürün başörtüsünü takan kişiler için "dini bir sembol" değil, "dini bir gereklilik" olduğunu vurgulayan Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Memur-Sen ailesi olarak buradan açıkça ilan ediyoruz ki; AB Adalet Divanı dini sembolleri değil, Müslümanlığı yasaklamaktadır. Yasakçı zihniyet bilmelidir ki inancımızı yaşamamızı hiç kimse engelleyemez. İnancımızın en küçük detayını bile yasaklamaya kalkan mahkemeleri asla ve asla tanımayacağız. Yine açıkça ilan ediyoruz ki başörtüsü değil, hukuk dışına çıkan Adalet Divanının kendisi yasa dışıdır. Bu karar Müslümanlar ve vicdanını yitirmemiş herkes için 'yok' hükmündedir. Kararı da kararın altında imzası olanları da onların üst aklı olan derin Avrupa'yı da şiddetle kınıyoruz."

Haber Ara