Dolar

32,2557

Euro

35,0615

Altın

2.469,55

Bist

10.319,96

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 00:24:33

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı
Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, İzmir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Konak Meydanı'nda Yalı Camisi önünde kurulan stantta dağıtılan yaklaşık bin kitap, kısa sürede tükendi.

Kitabı alarak inceleyenlerden Abdulhamit Sarıkaya, kitabı çok beğendiğini belirterek, her kütüphanede bulunması gereken bir eser olduğunu söyledi.

AA'nın kitap çalışmasının "ibretlik" bir eser olduğunu vurgulayan Sarıkaya, "Bu yüzden eşime ve dostuma da aldım. Dakika dakika yaşananlar anlatılmış, ayrıntılı bir çalışma olmuş, Anadolu Ajansı'na çok teşekkür ederim." dedi.

Necdet Ağan da kitabın görsellerinden etkilendiğini anlatarak, "Yapanların eline sağlık, çok güzel olmuş, içinde şehitlerimizin fotoğrafları ve bilgileri var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mükemmel bir eser olmuş." diye konuştu.

Nöbete katılanlardan Ahmet Kaya ise 15 Temmuz ve sonrasında yaşananların hepsinin yer aldığı kitaptaki fotoğrafları yaşananların delili olduğunu, kitapta derli toplu bir şekilde bütün gelişmelerin anlatıldığını, Türk milletinin, devletine nasıl sahip çıktığının ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını bu yüzden herkesin görmesi gereken bir çalışma olduğunu kaydetti.

Kitabı inceleyen Avukat Kaan Özer de 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlenmesinde Anadolu Ajansının kritik rol oynadığına dikkati çekti.

Özer, kitapta 15 Temmuz'u takip eden saatlerde yaşananların detaylı şekilde anlatıldığını dile getirerek, "Daha sonra güzel bir hazırlık yapılmış, inceledim, darbe teşebbüsünde ileri gelen askerlerin fotoğrafları yer almış. Onları da halka göstermiş, ayrıca sıcağı sıcağına demokrasi yolunda şehit olan kişilerin isimlerini ölümsüzleştirmiş. Bu yüzden de Anadolu Ajansına teşekkür ederim." ifadesini kullandı.


Haber Ara