Dolar

32,3299

Euro

34,8384

Altın

2.390,34

Bist

10.276,88

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki sergisi sürüyor

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki sergisi sürüyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 16:09:49

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki sergisi sürüyor
Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananların yansıtıldığı fotoğraf sergisi, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde 29 Eylül'e kadar açık kalacak.

BM Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydandaki sergide, AA muhabirlerinin darbe girişimini yansıtan 30 fotoğrafı yer alıyor.

AA'nın fotoğraf sergisine Cenevre'de görev yapan büyükelçiler, konsoloslar, BM çalışanları, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve halkın büyük ilgi gösterdiği görülüyor.

Sergiyi ziyaret eden İsviçre vatandaşı Elodie Zimmermann, Türkiye'deki darbe girişimi sırasında Türk halkının duruşunu takdirde karşıladığını ve halkın, Türk demokrasisi için darbe girişiminde bulunanlara gerekli cevabı verdiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sürecini iyi yönettiğini ve doğru adımlar attığını söyledi.

Sergiyi ziyaret eden Meksikalı turist Diana Traspinya, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ama halkın dayanışma içinde olması sayesinde darbe girişimi sonrasında oluşan zor süreci başarıyla atlattığını belirtti.

Serginin, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda, dünyadaki insan hakları durumunun ele alındığı BM İnsan Hakları Konseyi oturumu yapılırken düzenlenmesi ayrı bir önem taşıyor.

BM'nin dünyada insan haklarını ilgilendiren konuları ele alan ve merkezi Cenevre'de bulunan İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden 4 gün sonra yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimini kınamaktan kaçınmış ve Türk hükümetine "insan hakları ihlalleri yapmama" yönünde uyarılarda bulunmuştu. Açıklamanın yapıldığı basın toplantısında, AA muhabirinin sorusu üzerine komiserlik darbe girişimini kınamak zorunda kalmıştı.

Serginin açılışında konuşan Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, AA muhabirine, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf serginin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu fotoğraflardan da görüldüğü üzere halk artık demokrasiye sahip çıkıyor, meydanları çapulculara bırakmıyor. Bence bu serginin en anlamlı özeti bu." şeklinde konuşmuştu.

Büyükelçi Çarıkçı, serginin açılmasından dolayı AA'ya teşekkür ederek, "AA'nın başarılarının devamını diliyorum." ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle de serginin zamanlamasına dikkati çekmiş ve serginin BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu devam ederken düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Sergiye ilginin oldukça yüksek olmasını bekliyoruz. Cenevre'den uluslararası toplum mensuplarının yanı sıra ayrıca Türk toplumunun da bu sergiyi ziyaret etmesini bekliyoruz." demişti.

AA fotoğraflarının sergilendiği alanın sembolik bir meydan olduğuna işaret eden Dicle, "AA bu sergiyi açtığı için mutluluk duyuyoruz, teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştuştu.

Sergi, 29 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Ara