Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 16:02:51

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü. Görüşmeden sonra çalışma yemeğine geçen iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, basın toplantısında şöyle konuştu:

"(Merkel ile) Küresel ve bölgesel sorunları da kapsamlı şekilde görüştük. Özellikle Ortadoğu'da olan gelişmeler ve Suriye sorununa değindik. Suriye'de son 5 yıl içinde insani bir trajediye dönüşen soruna cevap bulunmaması hususunda her iki ülke de duyduğumuz rahatsızlığı ifade ettik. Suriye sorunu çözülmeden mülteciler sorununun çözülmesi çok zor. Nihayet Suriye'de sorun olmamış olsaydı bugün Türkiye ve Almanya ve bir bütün olarak Avrupa, mülteci akınına maruz kalmayacaktı. Bu çerçevede Suriye'deki son gelişmeleri kapsamlı şekilde ele aldık ve bütün ilgili ülkeleri Suriye'deki gelişmelerin daha da olumsuz yönde seyretmemesi konusunda duyarlı davranma çağrısı hususunda da ortak bir perspektifi dile getirdik."

(13.20/14.56/15.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ankara Garı'nın önünde 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

(10.18)

3- Genelkurmay Başkanlığından, Dağlıca bölgesi ve civarında dün gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu bildirildi.

(09.20)

4- Tunceli'de, teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan dört askerden ikisi şehit oldu.

(14.06)

5- Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan dört asker için cenaze töreni düzenlendi.

(11.53)

6- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TVNET'deki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

- Çözüm Süreci'ne her türlü kötülüğü yapanların, sürecin düşmanı olan bir yapıyla kol kola girmiş durumda olduklarını belirten Akdoğan, "Bu bir ihanet işbirliği. 'Türkiye'ye nasıl zarar verebiliriz' diye düşünmeye başladığınızda yılanla aynı çuvala girebiliyorsunuz, şeytana da ruhunuzu satabiliyorsunuz. Bunu önce Erdoğan karşıtlığı, AK Parti düşmanlığı gibi bir kampanya var, algı operasyonu var. Şimdi Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumda. Bunun için her türlü işbirliğine girebiliyorlar" dedi.

(13.07/13.49)

7- İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik eş zamanlı operasyonda, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gidecekleri belirlenen yaklaşık 50 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

(02.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında 16 adreste arama yapıldı.

(07.55)

9- Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak üzere bir araya geldikleri iddia edilen, aralarında iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 24 şüpheliden 6'sının tutuklanmasına, 18'inin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

(15.26)

10- Hacettepe Teknokent'te yüzde 100 Türk tasarımı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve elektrikli otomobilin prototipleri üretildi. TEO adı verilen elektrikli otomobil ve AVIPOD adı verilen İHA'nın testlerine başlandı.

(14.24) (Fotoğraflı)

11- ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), 2015 İnsani Yardım Ödülü'ne 2 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı sığınmacıya kucak açan Türkiye'yi layık gördü. Türkiye'nin ayakta alkışlandığı gecede ödülü, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç aldı.

(08.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Siyonizm karşıtı Yahudilerin de aralarında bulunduğu bir grup, İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de uyguladığı şiddet eylemlerini ve ABD'nin İsrail'e yardımlarını Beyaz Saray önünde protesto etti.

(00.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Haber Ara