Dolar

32,2631

Euro

35,0692

Altın

2.468,66

Bist

10.319,96

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 16:03:01

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Ankara'daki terör saldırısı

- Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, terör saldırısında yaralanan, 65'i yoğun bakımda olmak üzere 160 vatandaşın tedavisinin devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığının tüm birimlerinin teyakkuz halinde görevlerinin başında olduğu, hastanelere başvuran toplam 508 kişiden 317'sinin tedavileri yapılarak taburcu edildiği belirtildi.

(13.25)

- Terör saldırısının faillerine ait olduğu düşünülen iki ceset üzerinde Adli Tıp incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.

(13.14)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, "Kimlikleriniz, inançlarınız, siyasi duruşunuz ne olursa olsun bizler ezilenler olarak 'bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır' diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan bir kez daha ülkemize, halklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz" dedi.

(13.58)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, saldırının düzenlendiği tren garı önüne karanfil bıraktı.

(14.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Birçok ülkenin lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

(01.03)

- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Son zamanlarda toplumsal şok oluşturma amaçlı bu tür eylemlerde bir artış yaşandığını üzüntü ile gözlemlemekteyiz. Ülkemiz zor bir coğrafyada yer alıyor. Çevre ülkelerde yaşanan dramatik gelişmeler, siyasal kargaşa ortamı, zaman zaman Türkiye'de de maalesef terör eylemleri için elverişli bir zemin oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

(09.22)

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara'daki terör saldırısının Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamlarından biri olduğunu belirterek "Allah rahmet eylesin ama teröre teslim olmayacağız, terörün tuzağına düşmeyeceğiz, terörü yeneceğiz" dedi.

(00.22) (Fotoğraflı)

- İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Menemen ilçesinde dün Ankara'daki terör saldırısı bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruptaki bazı kişilerin polise silahlı saldırıda bulunduğunu, saldırıyla ilgili 2'si yaralı 3 kişinin yakalandığını söyledi.

(15.42)

2- Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.

(15.13)

3- Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Zap bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen üç ayrı barınma alanındaki sığınak ve silah mevzileri, hava harekatında tam isabetle imha edildi, her iki bölgede 35 terörist etkisiz hale getirildi.

(13.43)

4- Genelkurmay Başkanlığı, sınır hattında devriye uçuşu gerçekleştiren 3 F-16'nın, Suriye'ye ait 2 uçak ve bu ülkede konuşlu SA füze sistemleri tarafından 2 dakika 35 saniye boyunca taciz edildiğini bildirdi.

(14.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray'da elektrik dağıtım şirketleri ve Bakanlık yetkilileriyle gerçekleştirdiği, seçim sürecinde enerji arz güvenliği toplantısının ardından basına açıklamalar yaptı. 1 Kasım seçimlerinde beklenmedik elektrik kesintileri yaşanmaması için bazı tedbirler aldıklarını belirten Alaboyun, "Helikopterler sürekli takipte olacak ve dağıtım şirketleri bakım onarım personel sayılarını arttıracaklar. Amacımız seçimin güven içinde yapılması" dedi.

(12.46)

6- Batı Şeria ve Kudüs'teki gerginlik

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verdiği bildirildi.

(01.38)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda ayrı ayrı görüşerek, son günlerde Filistin'deki şiddet olaylarına ilişkin kaygılarını dile getirerek, statükonun korunmasının önemine işaret etti.

(01.00)

7- Mısır'da yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmeye çalışanların içinde bulunduğu teknenin batması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

(01.41)

Haber Ara